Петък, 19 Април 2019
Понеделник, 14 Януари 2019 13:30

Криминално проявен циганин нападна с брадва курсанти от Военния университет

Нападателят има над 20 криминални регистрации

Курсанти от Националния военен университет /НВУ/ са били нападнати снощи, 13 януари, към 19.00 ч. докато пътуват в посока от гр. Сливен към с. Гурково. Автомобилът им Ауди 80 е засечен от друг автомобил - Опел Корса. След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите, съобщи БНТ.

След подаден сигнал на телефон 112 служителите на МВР са издирили и задържали нападателя им. По случая е образувана проверка, а нападателят е задържан за 24 ч. в Районното управление на МВР-Казанлък.

Задържаният е Йордан Пенев. Лицето е от ромски произход и до момента има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които кражби с взлом; хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди. Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Януари 2019 13:30
  Каракачанов: „Апартаментгейт” е битка за избор на нов главен прокурор

  Не може да протестираш срещу циганската престъпност и да правиш цигански работи, заяви лидерът на ВМРО и министър на отбраната

 • Понеделник, 14 Януари 2019 13:30
  Каракачанов: В България няма реална интеграционна политика за циганите

   

  В България няма реална интеграционна политика за циганите. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с напрежението в Габрово през последните дни.

  „Моделът в България беше обърнат и близо 30 години се опитваха да ни обясняват, че интеграцията е мнозинството от населението да свикне с безобразията на малцинството и да търпи това, което се случва. Това не е интеграция. Моделът би следвало да бъде през училище, през създаване на грамотност, създаване на трудови навици и възпитание. Това означава интеграция – населението да се осъзнае, че е част от обществото, а в обществото има закони и правила, които се спазват, че на чуждия живот и собственост не може да се посяга.

   

  Търпимост има, следва да има и толерантност, и разбиране, когато виждаш, че тази група от населението полага усилия да се интегрира и да направи нещо, полезно за себе си и за останалите“, уточни Каракачанов.

  Министърът отбеляза, че затова е необходима ясна и целенасочена държавна политика, защото нито местните власти, нито образователното министерство или полицията могат да се справят самостоятелно с този проблем.

  За решаване на циганския въпрос е необходима ясна и целенасочена, но твърда държавна политика, каза още Каракачанов.

 • Понеделник, 14 Януари 2019 13:30
  Каракачанов: Ситуацията в Габрово е овладяна. Местната власт най-накрая трябва да започне да си върши работата

  Общините трябва да се грижат за обществения ред, а не да чакат и да изпробват професионализма на полицията, заяви вицепремиерът.

  "Ситуацията е овладяна. Полицията си е свършила работата". Това обяви вицепремиерът по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов по повод снощния протест в Габрово, при който се стигна до ексцесии.

  По този повод вицепремиерът свика извънредна среща с ръководството на МВР в Министерския съвет тази сутрин. Той подчерта, че протестът е предизвикан от криминален инцидент, а именно побоя на служител на магазин от трима роми. По думите му протестът е бил спонтанен и няма данни за политическо вмешателство.

  Във връзка със създалото се напрежение Каракачанов обаче отправи сериозни препоръки към всички местни власти, след като вчера протестът се пренасочи към ромската махала на града, която в момента се оказва, че вече е опразнена.

  "Проблемът е, че местната власт трябва да бъде много по-наблюдателна и активна в подобни процеси. За да не се стига до такива неща и да се налага полицията да идва, защото това означава организиране на човешки и финансов ресурс. Това коства големи усилия.

Оставете коментар