Сряда, 23 Септември 2020

Вторник, 22 Януари 2019 09:50

ЕК с предупреждение към България заради продажбата на гражданство

Референцията се съдържа в докла, който излиза в сряда

Европейската комисия с предупреждение към България. Причината – издаването на гражданство срещу заплащане. Предупреждението се съдържа в цитиран от Ройтерс доклад, който се очаква да бъде публикуван в сряда, съобщава Нова ТВ.

Според ЕК програмите в някои страни членки, които позволяват на богати чужденци да си купуват гражданство или жителство, могат да помогнат на организирани престъпни групи да проникнат в блока. Според анализа така се увеличава рискът от пране на пари, корупция и избягване на плащане на данъци.

Малта, Кипър и България са единствените страни членки на Европейския съюз, в които действат програми за продажба на гражданство.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 22 Януари 2019 09:50
  Радев отхвърли призива на Каракачанов: Диалог с премиера има смисъл след истината за шкафчето

  По повод призива на вицепремиера Красимир Каракачанов за протегната ръка между президент и премиер, държавният глава Румен Радев коментира, че диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа.

 • Вторник, 22 Януари 2019 09:50
  Симеон Сакскобурготски: Време е за промяна! Корупцията е видима от всички!

  “Време е за промяна! Не можем и не бива да затворим очи пред множеството нередности във функционирането на администрацията. Не можем да подминем и очебийни корупционни явления или необходимостта от модернизация в съдебната власт. Общественото недогование е коректив на управлението”

 • Вторник, 22 Януари 2019 09:50
  Въпросите за корупцията в България са "натиск срещу християнството", обясни Каракачанов

  Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов нарече "параван" въпросите за корупцията и върховенството на правото, които бяха изпратени до българските власти от Мониторинговата група по демокрация, върховенство на закона и основни права (DRFMG) към Европейския парламент. Каракачанов написа във Фейсбук, че "зад паравана на „борбата с корупцията“ за пореден път е поставен въпросът за „правата на ЛБГТИ хората“ „Рома-хората“ и „Българо-македонското малцинство“.

Оставете коментар