Понеделник, 22 Април 2019
Сряда, 20 Март 2019 09:29

ГЕРБ и СДС се прегърнаха предизборно по заръката на Дол

Борисов заръча на Цветанов да даде на десните сигурно избираемо място

ГЕРБ и СДС се прегърнаха и - хванати за ръце, заедно отиват на евроизборите.

Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Румен Христов и Владимир Кисьов обявиха общите си планове за съвместно явяване на 26 май по време на брифинг в централата на премиераската партия.

По думите на министър-председателя, той разпоредил на Цветанов: „СДС да получат сигурно избираемо място в листата.“

От най-старата ни дясна партия пък обявиха, че ще дадат най-доброто от себе си – ще включат две избираеми и разпознаваеми личности.

Стана ясно също, че днес двете партии се опознавали, както определиха срещата Цветанов и Христов.

Другият четвртък ще има нова междупартийна сгляда, на коята СДС ще обяви кои от хората си дава, а Цветанов напомни, че в последния ден на март ще бъде обявена листата на кандидат-евродепутатите.

Напомняме, че до тези предизборни ходове се стигна, след отчаяния зов на Жозеф Дол двете партии, членуващи в ЕНП, да се обединят в един фронт за евровота.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 20 Март 2019 09:29
  Андрей Слабаков: Кандидатирах се, защото се отегчих от политкоректното говорене

  Бих запалил една с моя приятел Жан-Клод, заяви кандидатът за евродепутат от ВМРО

 • Сряда, 20 Март 2019 09:29
  Иво Христов: Имам една кауза – възстановяване на демокрацията в България

  Румен Радев е световно легитимиран, той е основният борец срещу корупцията, заяви той 

 • Сряда, 20 Март 2019 09:29
  Джамбазки: Или Европа на ишиаса, или Европа на отечествата

  В нашата листа има абсолютно доказали се представители. При сегашния паритет и съотношение на силите двама представители в Европейския парламент са абсолютно осъществими. Това каза в сутрешния блок на БНТ водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

  По думите му е щяло да бъде по-разумно политически ВМРО, НФСБ и "Атака" да отидат на изборите в коалиция. Но в края на краищата, когато няма постижимо споразумение между лидерите, по-коректно е да се отиде на вота поотделно, а не например двама срещу един, заяви Джамбазки.

  Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

  Най-важната задача на евродепутатите на ВМРО ще е да продължат работата по жизнено важните за българите теми, като например справедливо споразумение по пакет "Мобилност". Няма да допуснем силово мачкане на българските фирми. Друга важна тема е правителството да не се присъединява към пакта за миграция. В т.нар. концепция за децата също има тревожни неща. Това са важните за нас теми - защита на границите, спиране на миграцията, недопускане на промени в българските традиции, посочи водачът на евролистата на ВМРО.

  В Брюксел има антиевропейски настроения, когато виждат "политиката на ишиаса" – когато хора като Юнкер, неизбрани от никого, решават неща, за които всички ние плащаме. Затова казваме "Искаме Европа на отечествата, които ще решават заедно къде да си сътрудничат и къде не". Говорим за избор между две противоречащи си визии за Европа - или Европа на ишиаса, или Европа на отечествата, каза още Ангел Джамбазки.

Оставете коментар