Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 20 Март 2019 11:57

Сбъднали се думите на Доган, че „пътят на България към Европа“ минава през Босфора

Според ДПС днешното време е като 90-те години на миналия век

„Думите на Ахмед Доган, че "пътят на България към Европа минава през Босфора", се сбъднаха“, заяви днес в декларация от името на парламентарната група на ДПС депутатът Йордан Цонев. По повод 15-годишнината от членството на България в НАТО той отправи призив към всички политически сили да седнат на масата и да започнат да си говорят отново за приоритетите на България, както стана през 90-те години.

„Преди 15 години една стратегическа цел на България стана факт, след като всички политически сили обединиха усилията си и поставиха това като основен приоритет за изпълнение пред страната независимо от това кой управлява“, каза Цонев. Той припомни, че първата страна, която е подкрепила България за член на НАТО, е била Турция.

„Днешното време е същото както през 90-те години, страната е изправена пред необходимост да бъдат очертани нови стратегически цели, нови приоритети, зад които да застанат всички политически сили - и тези в парламента, и онези извън парламента“, заяви депутатът, който е заместник-председател на парламентарната група на ДПС. „От две години ДПС говори едно и също - България от 10 години няма посока, няма приоритети, зад които да са застанали всички политически сили, България се лута между европейското си настояще и националистическото си бъдеще“, заяви още Цонев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар