Събота, 08 Август 2020

Неделя, 07 Април 2019 18:01

Искрен Веселинов: ГЕРБ правят грешка след грешка

Трудно би се обяснило оставане на Пламен Георгиев на поста, дори да е напълно невинен, смята депутатът от ВМРО

„Пламен Георгиев беше подложен на атака, след която трудно би се обяснило неговото оставане на позицията, дори да е абсолютно невинен“. Това заяви пред БНР Искрен Веселинов – депутат от ВМРО и зам.-председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“.

„Това е една от най-неприятните равносметки в целия този „гейт“, защото медиите и натискът върху участниците често са преди да се видят фактологиите или пък се виждат безброй фактологии, но не се произнася нито един орган, който да ги обобщи и да излезе с експертно заключение. Моралната щета е сериозна. Действително може би ще трябва да се търси вариант, при който самият орган да бъде рестартиран, за да има доверието на гражданите“, обясни той в предаването „Неделя 150“.

По думите му ако има и най-малка оценка за съмнение би следвало да се търси и отговорност. Според него реакцията на ГЕРБ след скандала е обичайната:

„Когато има скандал, ГЕРБ се опитват да го спрат с цената на хората, които са подложени на атака. В някои случаи има основание, в други – не. Това е тактиката на Борисов от началото на неговото присъствие във властта. Тя очевидно работи и снема напрежението. Явно така ще бъде до края“.

Според него скандалите се превърнаха в начин на правене на политика:

„Липсата на идеи се компенсира с нови и нови скандали. Тези скандали раждат само омерзение и хората се разочароват от политиката изобщо, от институциите, от държавността. Затова те са опасни и представляват проблем за държавата и за правенето на политика като цяло“.

Веселинов коментира и законодателните инициатива на ГЕРБ и ДПС:

„Този дух на натиск чрез скандал и играта ва банк на опозицията БСП, които напуснаха парламента, правят ДПС все по-значими. ГЕРБ в стремежа си да ги спечелят и да останат в залата, правят грешка след грешка, включително по теми, които по принцип идейно не ги смятат за свои. Примерно с преференциите – ГЕРБ печели най-много от преференциите“.

Депутатът от патриотите обаче бе категоричен, че има теми, които евентуално биха поставили коалицията под въпрос.

Говорейки за скандали и апартаменти, не говорим за основните проблеми на държавата, каза Искрен Веселинов, визирайки проблемите, свързани с ромите. Според него социалната система трябва да промени своята философия.

„Следващата задача, която трябва да си поставим, е излекуване на тези общности от чувството за безотговорност. Трябва да е ясно, че за всяко нарушение следва наказание“, категоричен е депутатът от „Обединени патриоти“.

Веселинов подчерта, че имат предложения за общо явяване на европейските избори и от НФСБ, и от „Атака“. Според него обаче коалирането трябва да е на трите партии, в противен случай това може да премахне възможността за бъдещо евентуално обединение на патриотичните формации от „Обединени патриоти“. В този смисъл Искрен Веселинов смята, че е по-добре всяка от партиите да се яви поотделно на евровота.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар