Събота, 19 Септември 2020

Петък, 12 Април 2019 13:25

Искрен Веселинов, ВМРО: Флиртът с циганите като гласоподаватели трябва да спре!

Внасяме законови предложения за две наказания, обяви зам.-председателят на ВМРО

 Внасяме законови предложения за две наказания - полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториални структури на МВР. Това каза заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция "Фокус".

Той посочи, че ВМРО внася промени в Закона за административните нарушения. Веселинов уточни, че като пример ВМРО са дали в преходните и заключителните разпоредби Закона за горите, тъй като наказанията, които предлагат трябва да намерят място в целия каталог на административните наказания. Той посочи, че едното наказание е полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото, а второто задържане в териториални структури на МВР.

"Предлагаме тези две наказания да влязат в каталога на наказанията, които са предвидени. Те разбира се, ще се развиват в съдебна процедура. Т.е. решение на съда ще бъде това, което ще слага края на административния процес. Тези наказания ще бъдат за едно нарушение, могат да бъдат между 40 и 200 часа", посочи Веселинов.

Той уточни, че тези наказания не са насочени само към циганското население, но там ще има видим ефект.

На въпрос дали ВМРО подкрепя опитите на протестиращите да нападат домове, обитавани от цигани, Веселинов посочи, че партията е формация, която няколко пъти се е явявала на избори със слоган "С нас идва редът".

"В това отношение безредието не е нещо, което подкрепяме. Трябва да сме наясно, че всъщност това обществено напрежение е функция на неглижиране на проблематиката десетилетия наред", допълни още Веселинов. Според него флиртът с циганите като гласоподаватели трябва да спре, защото той води до небитието на тези хора.

Десетилетията, натрупани проблеми и неглижиране на темата с циганския етнос, са причината за това, което се случва, каза заместник-председателят на ВМРО.

"Нашето дълбоко убеждение на всички представители на ВМРО, че десетилетията, натрупвани проблеми, неглижиране на темата и погрешно робуване на максимата, че интеграцията е процес, в който мнозинството започва да харесва малцинството, каквото е, са причината за това, което се случва", заяви още Веселинов.

Той обърна внимание на концепцията на Каракачанов и подчерта, че трябва да се приеме, защото имаме нужда от нови видове наказания. "В страната се наблюдава чувството на безнаказаност и липсата на наказателната отговорност. Затова предлагаме да се въведат нови видове наказания – полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториално звено на МВР. Тези наказания не са насочени само срещу циганския контингент, но най-силно ще се усетят там", посочи Веселинов.

ВМРО не подкрепя безредието. Това обществено напрежение започва да ескалира. Ако не се вземат мерки честотата на подобни инциденти ще се повиши, предупреди Веселинов.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 12 Април 2019 13:25
  Je suis ПКП

  В момента партията на Борисов се нуждае от нов тъп пърформанс, който да внушава единение

 • Петък, 12 Април 2019 13:25
  Хаос в парламента при приемането на Изборния кодекс. БСП и ДПС искат оставката на Цвета Караянчева

  В пълен хаос изпадна парламентът, който продължава с разглеждането на промените в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ. Повод за това станаха новите правила за избор на Велико Народно събрание, а проблемите започнаха при гласуването на предложението да се обособят отделни глави в кодекса, посветени на обикновен и велик парламент.

  Депутатите от ГЕРБ подложиха на гласуване и предложението на правната комисия текстът да отпадне. Това обаче не беше прието – и така изведнъж се окажа, че едно и също законодателно предложение е било първо отхвърлено, а след това одобрено. Последва хаос в пленарната зала.

  Председателят на парламента Цвета Караянчева изпадна във видима паника и след ровене по папките даде 5 минути почивка, но с условието никой да не напуска залата.

  БСП и ДПС поискаха оставката на Караянчева от поста на председател на Народното събрание, тя отсече, че няма да я подаде.

 • Петък, 12 Април 2019 13:25
  70-и ден на антиправителствения протест

  Мая Манолова: Това е позор! Позор, Караянчева! Позор!

   

Оставете коментар