Неделя, 05 Юли 2020

Четвъртък, 18 Април 2019 13:48

ЦИК и СЕМ подписаха споразумение за евроизборите

То е за параметрите на мониторинга на СЕМ върху работата на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната кампания за евроизборите

Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии подписаха споразумение за принципите и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната кампания за европейските избори, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Споразумението беше подписано от председателя на ЦИК Стефка Стоева и председателя на СЕМ София Владимирова.

„Подписването на това споразумение не е само изпълнение на изискването на закона, целта е много по-голяма – да упражняваме контрол върху предизборната кампания. За да може участниците в нея да бъдат поставени в равноправно положение и техните послания да се отразяват вярно“, заяви Стоева.

Тя посочи, че по този начин избирателите ще могат да направят информиран избор. „Апелирам кандидатите да водят кампания, която да е съобразена със закона“, коментира още Стоева.

От своя страна, София Владимирова посочи, че това споразумение не е формален ангажимент. „Искам да призова медиите да бъдат максимално отговорни към ролята си, която по време на предизборна кампания е по-важна от всякога. Защото това е единственият начин да се противопоставим на фалшивите новини“, заяви тя.

Владимирова благодари за доброто сътрудничество със ЦИК.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар