Понеделник, 26 Август 2019
Четвъртък, 16 Май 2019 14:28

Свиленски: ЦИК да спази закона и да се произнесе по жалбата срещу Борисов

Комисията мълчи вече пети ден, отбеляза председателят на предизборния щаб на "БСП за България"
 
 
Председателят на предизборния щаб на "БСП за България" Георги Свиленски внесе сигнал до ЦИК във връзка с жалба срещу съвместителството от страна на Бойко Борисов на поста министър-председател и председател на предизборния щаб на ГЕРБ и партиите, подкрепили евролистата им. Свиленски припомни, че комисията не се произнася вече пети ден по жалбата на левицата. "Въпреки че има установен срок, до този момент, колективният орган не се произнася с решение, с което нарушава Изборния кодекс", отбеляза той.
 

"Призовавам председателя на ЦИК, която е уважаван юрист и авторитет в юридическите среди, да не прави компромиси със законодателството", каза Георги Свиленски.

Той призова ЦИК да изпълни закона, както е приет от законодателя, в 24 часов срок да се произнесе с решение по жалбата на БСП, както и да спазва Закона за администрацията, където ясно е записано, че премиерът не може да бъде ръководител на предизборен щаб.

"Не можем да искаме от българските граждани да спазват законите и правилата в България, а най-висшите държавни органи да не го правят. Разчитаме ЦИК да изпълни задълженията си в най-кратък срок", каза Георги Свиленски.            

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар