Четвъртък, 02 Юли 2020

Понеделник, 10 Юни 2019 15:05

МВР засекрети информацията за 16-годишния "джихадист" от Пловдив

Промяната в оперативната обстановка и процесите налагат да се създадат Антитерористични центрове. Така вътрешният министър Младен Маринов коментира пред медиите думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев, че се подготвя проект за създаване на такива центрове у нас по американски модел.

По думите на Маринов това се прави, за да се концентрира и да се обработва информацията, така че най-бързо да се стига до нея и действията, които се предприемат да са координирани между всички институции. Според него в момента има Национален контратерористичен център, който работи в сферата на Националната агенция "Държавна сигурност". "Той е точката за контакт, който имаме с външните партньори", каза Маринов.

За случая със задържания в Пловдив ученик във връзка с тероризъм министър Маринов коментира, че като криминален случаят е ясен, но е много по-сериозен въпросът по отношение на детето.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Не бих искал в момента да видя това дете в обществения фокус и по този начин ние го лишаваме от възможността да се адаптира в която и да е друга среда. Представете си сега това дете как ще бъде гледано от своите съученици“, каза Младен Маринов.

Наложило се е да оповестят точно този случай, защото е имало подготовка и вещества, които в компилация могат да създадат взрив, отбеляза Маринов и добави, че колегите му са се намесили, тъй като ситуацията не е търпяла отлагане.

Източник: Гласове

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар