Четвъртък, 02 Април 2020

Четвъртък, 20 Юни 2019 14:24

Бившият президент на Интерпол се призна за виновен в корупция пред съд в Китай

Мън Хунвей използвал служебното си положение в користен интерес в размер на 1.86 млн. евро

Бившият шеф на Интерпол - китаецът Мън Хунвей, чието изчезване миналата година от международната полицейска организация със седалище в Лион предизвика смут, се призна днес за виновен в корупция по време на съдебния процес срещу него, предаде "Франс прес".

Първоинстанционно съдилище в източния китайски град Тянцзин проведе днес открито заседание по делото за подкупи срещу бившия зам.-министър на обществената сигурност и шеф на китайската морска полиция, уточнява ТАСС, като се позовава на новинарския сайт "Сина".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Шейсет и петгодишният обвиняем "от 2005 до 2017 г. е използвал служебното си положение в користен интерес, съдействал е срещу възнаграждение на частни и юридически лица, от които е получил общо над 14 млн. юана" (14.46 млн. юана или 1.86 млн. евро, уточнява АФП). "Прокуратурата представи неопровержими доказателства за вината на Мън Хунвей", информира "Сина". "В последната си дума обвиняемият призна изцяло вината си", добавя сайтът.

Китай активизира борбата с корупцията в страната, след като през 2012 г. дойде на власт "петото поколение" ръководители начело със Си Цзинпин. През последните години мащабната антикорупционна кампания свали от постовете им и прати в затвора, понякога доживот, не само обикновени служители, но и високопоставени официални лица, напомня ТАСС. /БТА

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 20 Юни 2019 14:24
  Предотвратиха нелегално изнасяне от страната на 7850 медицински маски

  Интерпол провежда акция на територията на много страни срещу нелегалния трафик на лекарства, антивирусни препарати, медицински маски и др.

   

 • Четвъртък, 20 Юни 2019 14:24
  „Атака“: Каракачанов не каза на кого, как и защо е продал евтино имоти на МО. Не е ли конфликт на интереси министърът на ВМРО да разписва военни да нощуват в хотелите на Валери Симеонов?

  Вицепремиерът и министър на отбраната от ВМРО Красимир Каракачанов не отговори на „Атака“ защо е харизал военни имоти в Русе, Несебър и Пловдивско на цени в пъти под пазарните. Това стана по време на изслушването му в НС, поискано от партията на Сидеров.

  В момент, когато ревизията на приватизацията е актуална тема, военният министър на ВМРО разпродава имоти за жълти стотинки. От „Атака“ искаме да предотвратим този порочен процес и да запазим държавната собственост.

  Водачът на ВМРО се подигра с Народното събрание, като каза, че на търговете се бил явявал само по един кандидат. Ние от „Атака“ питаме защо не е прекратил или удължил процедурите, а „подарява” декари земя на занижени цени. Питаме още защо Каракачанов лично е разписвал военни да нощуват в хотелите на Валери Симеонов и има ли конфликт на интереси. Каракачанов не отговори.

  Ето и част от имотните сделки, които Каракачанов лично е подписал, а не Министерският съвет:

  -    115 дка в община Куклен, местност Капсида. Продадени за 829 072 лв. - 7.20 лв. за кв. м. средна цена 50 лв. на кв. м. СЕДЕМ пъти под пазарната цена!

 • Четвъртък, 20 Юни 2019 14:24
  Директорът на Басейнова дирекция – Пловдив указвала да не се извършват проверки на определени лица и фирми

  Обикновено цената за изготвяне на проект и за изготвяне на документи била 3 000 лева, а за препоръчаните фирми – 8 000 лева. Разликата в цената от 5 000 лева се разпределяла между участниците в групата, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева

Оставете коментар