Четвъртък, 21 Ноември 2019
Събота, 22 Юни 2019 09:01

Драгомир Стойнев: Отваряме вратата за олигархията. Трябва да има дебат за партийните субсидии

Конгресът на БСП не беше излишен, той потвърди реформата в партията, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”

 

"Конгресът на БСП не беше излишен, той потвърди реформата в партията. Всяка промяна се приема трудно. Искаме членовете на БСП да могат да избират лидера на партията, а не определени хора". Това коментира в "Панорама" Драгомир Стойнев от БСП.

По думите му, когато партията усети заплаха, винаги намира най-правилното решение. Структурите призоваха Корнелия Нинова да оттегли оставката си.

Той изрази надежда, че здравият разум ще надделее по отношение на партийните субсидии. За толкова важна тема, трябва да има дебат. Отваряме вратата за мафията и олигарсите, каза Стойнев.

Като политици не обяснихме, че тези пари служат на партиите да бъдат независими и да поддържат своите структури. А средствата са строго контролирани и се знае как се харчат. Защо сега и защо толкова се бърза - попита Стойнев. Според него се цели да бъде наказана опозицията преди местните избори.

"Не става въпрос за единия лев, а че отваряме вратата за олигархията. Коя фирма би отказала дарение на управляващата партия. В момента ГЕРБ се опитва да накаже опозицията преди местните избори. Новата субсидия трябва да е актуализирана от 1 януари 2020 г., а не преди местните избори", обясни Стойнев по темата за партийните субсидии.

Стойнев коментира и думите на Томислав Дончев, който също беше гост в това издание на "Панорама", че икономиката ни в този си вид е достигнала предела си.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Според Стойнев е важно да бъде обсъждано как ще се финансира преход в икономиката, дали държавата ще започне да работи на пазарен принцип, да има успешни мениджъри. Държавата трябва да присъства основно в отбраната, сигурността, транспорта, защо не и здравеопазване, коментира Стойнев.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 22 Юни 2019 09:01
  Нинова към ДПС: Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада

  Днес Валери Симеонов е избран за зам.-председател на НС. Г-н Карадайъ грубо и недопустимо ни нападна, че ние от БСП, заедно с ГЕРБ, цитирам: "олицетворяваме това недоразумение в политиката, По-кротко, г-н Карадайъ! БСП няма да бъде заложник във вашата тристранна коалиция - ГЕРБ, ОП, ДПС", заяви днес Корнелия Нинова по повод изказването на председателя на ДПС днес в парламента, с което нападна ДПС.

  "Едните управляват официално с ГЕРБ, другите го правите задкулисно. Единия ден Борисов подхвърля нещо на едните, на другия - раздава с широки шепи на другите и всички вкупом го крепите (справка - последните избори). Разберете се вътре помежду си и не прехвърляйте семейните си раздори на нас. Не посягайте на авторитета на БСП. Мина времето, когато можехте да го правите с мълчаливото съгласие на ръководството й" - обърна се Нинова към Карадайъ.

 • Събота, 22 Юни 2019 09:01
  БСП настоява за безплатни лекарства на децата до 14г. и по-нисък ДДС за всички лекарства

  Анна Славова: България е на едно от първите места по доплащане на лечение в европейски мащаб

 • Събота, 22 Юни 2019 09:01
  Корнелия Нинова: Увеличихте цената на водата за хората, но вместо инвестиции – легени

  Причината е десетте години безхаберие на правителството на Борисов и безсилието днес

Оставете коментар