Понеделник, 06 Юли 2020

Четвъртък, 04 Юли 2019 12:07

Тръмп организира военен парад във Вашингтон за Деня на независимостта

С танкове, демонстративни полети и военна музика … като на Червения площад и Париж

 

Съединените щати днес честват националния си празник – 4 юли - Денят на независимостта. Във Вашингтон обикновено той се отбелязва с парад и фойерверки, но тази година ще е по-различно: Доналд Тръмп обяви, че иска по-хубав военен парад от този във Франция – с демонстративни полети, военна музика и танкове в центъра на столицата. Президентът планира да държи тържествена реч край Линкълн Мемореал в парка "Национален мол".

Американската армия предупреди жителите на Вашингтон да не изпадат в паника, ако видят танкове по улиците на града. 

Демократите веднага обвиниха Тръмп в харчене на държавни пари, за да води предизборната си кампания, както и в политизиране на националния празник и армията. Организацията на американския парад възлиза на 2,5 млн. долара.

Вече има и обявени бойкоти на честванията, а през деня във Вашингтон се очакват и протести срещу Тръмп.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Представители на Движение на жени за мир заявиха, че ще протестират заради политизирането на празника, който традиционно били свикнали да посрещат семейно, на барбекю, тофу бургери, на пикник и с фойерверки.

Окръг Колумбия пък заяви, че очаква федералното правителство да плати за евентуални повреди на пътната настилка, причинени от тежката бойна техника. След празника ще бъде направена оценка на състоянието на пътищата и мостовете.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар