Неделя, 19 Януари 2020
Петък, 19 Юли 2019 12:18

Енергийният министър освободи шефовете на БЕХ

Шефът на АЕЦ "Белене" застана начело на БЕХ

Назначен е нов директорски съвет, който се оглавява от Жаклен Коен, съобщи Нова телевизия.

Министър Теменужка Петкова освободи целия съвет на директорите и досегашния изпълнителен шеф на БЕХ - Петър Илиев.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Името на Илиев, който е и директор на НЕК, беше замесено в скандала със скъпия ток за бизнеса. Неговата оставка беше поискана от работодателските организации заради съмнения за спекулации с цената на електроенергията на енергийната борса, като беше изтъкнато, че цената на тока за индустрията у нас е най-скъпият в целия ЕС. Бизнесът настоя държавата да се намеси, а енергийният министър разпореди проверки на КЕВР и КЗК.

Другите двама освободени от БЕХ са Петьо Иванов и Живко Динчев.

Назначен е нов директорски съвет, който се оглавява от Жаклен Коен, който е председател на съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй”.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 19 Юли 2019 12:18
  Милионери в имоти са ВиК шефове с държавни заплати

  От частен бизнес в България човек може и да спечели, но може и да затъне в дългове и да фалира. От управлението на държавна фирма обаче у нас може само да се забогатее. Когато стане дума за ВиК дружествата например, те най-често се възприемат като далечните бедни роднини на богатите енергийни фирми

 • Петък, 19 Юли 2019 12:18
  Румен Петков: Моля Теменужка Петкова да спре да лъже. На строителната площадка на интерконектора между България и Гърция никой не работи (видео)

  На строителната площадка на интерконектора между България и Гърция никой не работи. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков от мястото, където преди дни министър-председателят показа строителната площадка на интерконектора, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

  Според Петков, на мястото няма никой – нито тръби, нито багери, нито работници.

  „Моля Теменужка Петкова да спре да лъже, защото не ѝ прилича. На 22 май беше направена първа копка в община Кирково. За сведение на шефа на „Булгаргаз“ при газопроводи се прави първа заварка. Да си некомпетентен и неграмотен по принцип не е престъпление, но некомпетентен и неграмотен човек да води ключово звено като „Булгаргаз“ е престъпление на министър-председателя, защото го търпи“, посочи той.

 • Петък, 19 Юли 2019 12:18
  Борисов: За България е от стратегическо значение да запази ключовата си роля на газовата карта на Европа

  Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с помощник държавния секретар в Бюрото по международна сигурност и неразпространение към Държавния департамент на САЩ Кристофър Форд

Оставете коментар