Събота, 06 Юни 2020

Вторник, 13 Август 2019 17:22

СГС прекрати дело срещу Елена Йончева за клевета

Софийският градски съд прекрати гражданското дело за клевета, което бизнесменът Иван Саздов заведе срещу евродепутатката Елена Йончева

Краят на съдебната сага е породен от факта, че ищецът така и не е заплатил в срок държавната такса от 4 процента от стойността на иска срещу журналистката. В края на май, тъкмо преди приключването на предизборната кампания за евровота, Саздов поиска 1 милион лева за увреждане на имиджа му като дългогодишен бизнесмен.

Той трябваше да плати 40 000 лв. като такса, но така и не го е направил. След изтичане на законовия срок за обжалване определението за прекратяване на делото е влязло в сила.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Припомняме, че Йончева заподозря Саздов, че е купил къща за Бойко Борисов в Барселона, тя изнесе данни, че бизнесменът стои зад офшорката "Палмс Ентерпрайсиз". Иван Саздов е създател на тенис клуб "Банкя". Той беше в инициативния комитет, издигнал Борисов за кмет през 2005 г.

източник: Дума

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 13 Август 2019 17:22
  Невероятно! Спряха делото срещу Ветко и Маринела! Арабаджиеви излизат на свобода!

  Съдът спря делото срещу Ветко Арабаджиев и освободи и него, и жена му под домашен арест. Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно по разпореждане на специализирания съд, съобщава "Трафик нюз".

 • Вторник, 13 Август 2019 17:22
  Еврейска организация в България оцени високо действията на Гешев срещу антисемитизма

  Централният израилтянски духовен съвет /ЦИДС/ Религиозната общност на евреите в Република България изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, в което оценява високо предприетите действия срещу антисемитизма и езика на омразата в нашето общество, както и наложената забрана на дейността на „Български национален съюз – Еделвайс“ (БНС – Еделвайс).  Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

 • Вторник, 13 Август 2019 17:22
  Шефът на "Софарма" - невинен, не познавал законите

  Изпълнителният директор на „Софарма“ Огнян Донев е напълно оправдан за укриването на близо 63 млн. лв. данъци, тъй като не притежавал специфично образование, което да му позволи да изчисли конкретния им размер, а освен това и ревизия на НАП не му е напомнила, че ги дължи на държавата.

Оставете коментар