Сряда, 12 Август 2020

Вторник, 20 Август 2019 15:20

Кирилов и Рашидов искат закони срещу фалшиви новини и фалшифициране на изкуство

Двамата ще работят за изграждане на единен европейски стандарт за борба с трафика на културни ценности

 

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов искат законодателни промени и изграждане на единен европейски стандарт за борба с трафика на културни ценности, с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти, както и с фалшивите новини.

Двамата са се обединили около идеята, че е необходимо изграждането на единен европейски стандарт за борба с трите явления, който да намери отражение в националното ни законодателство, съобщиха от министерството на правосъдието.

Вежди Рашидов е запознал министъра с резултатите от срещите си в Бундестага в Берлин и в Камарата на депутатите в Рим.

„Засилването на сътрудничеството между европейските страни в борбата с трафика на ценности, фалшификатите и фалшивите новини е много важно, защото този проблем засяга сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни инициативи, за изработването  на които трябва се направят работни групи. Свидетел съм, че Европа все повече се тревожи и от проблема с фалшивите новини, затова тази тема ще става все по-актуална за всички страни членки“, изтъкнал по време на разговора Рашидов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Кирилов и Рашидов са обсъдили и необходимостта от привличането на още по-широк кръг от експерти в борбата с нелегалния трафик на културни ценности и с фалшифицирането на произведения на изкуството.

Двамата се обединили около идеята, че е необходимо изграждането на единен европейски стандарт за борба с трите явления, който да намери отражение в националното ни законодателство. За обсъждането на бъдещите законови промени ще бъде привлечен широк експертен състав, включващ представители на МВР, прокуратурата и Министерство на правосъдието.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар