Сряда, 12 Август 2020

Неделя, 25 Август 2019 12:56

Молдовци, взривявали банкомати, са бегълците от Старозагорския затвор

Продължава издирването на двамата молдовци, които вчера избягаха от затворническо общежитие в Стара Загора. Лицата са пуснати за общонационално издирване.

Двамата бегълци са  молдовци, които излежават присъда от 4 години и 8 месеца. 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи са прескочили оградата на общежитието в Стара Загора вчера малко преди 15,30 часа. Двамата заедно с 23-годишният им сънародник Дионис Коджукаро са осъдени за взривяването на два банкомата в Стара Загора и Казанлък, от които откраднаха близо 90 хил. лв., предаде БНР.

На 9 юли т.г. Окръжният съд в Стара Загора постанови те да излежат присъдите си при общ режим, заради което са били в общежитието. Служебните им защитници припомниха, че тримата са споделили, че идват от много бедни семейства в родината си. По време на процеса са се разстроили и дори са плакали в залата.

Запрян Димитров - директор на затворническото общежитие, съобщи, че до дни се е очаквало те да бъдат прехвърлени в София.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„При постановяване на съда на присъда до пет години при общ режим задължение на администрацията на затвора е да ги изведе в открития тип, където поради самото естество, че лишените от свобода ползват облекчения - придвижване, работа на външни работни обекти, цялата охранителна система е малко по-слаба“, каза той.

Наскоро са имали свиждания със съпругите си, посочи Димитров.

Третият молдовец е обяснил, че е във влошени отношения със сънародниците си и не знае да са кроели нещо.

„Не са споделили с него абсолютно нищо, направили са едно свиждане с близките си, дори са дошли с обща кола, и по неговите думи са се върнали обратно всичките тези хора, които са дошли тука“, каза Запрян Димитров.

По време на делото стана ясно, че молдовците имат и богато криминално минало. Има данни за техни престъпления в родината им, както и в Италия и Германия.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е разпоредил спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар