Сряда, 23 Октомври 2019
Петък, 30 Август 2019 15:21

Шефът на Софийския затвор засегнат от Румен Петков: Подадох оставка

Директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков обяви, че е подал заявление за освобождаване от длъжност и ако правосъдният министър Данаил Кирилов прецени, че е сбъркал с нещо, коментирайки случая "Куйович", може да го освободи от поста.

Причина за решението на Трайков да подаде оставка са острите критики, които вчера му отправи лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков, който дори призова премиера Бойко Борисов веднага да го уволни, за да не става съучастник.

"Нямам идея защо Румен Петков петни името ми. Това не е характерно за политик от подобен ранг. Нито аз съм сменял режима от строг на общ, нито аз съм го направил общежитие от отворен тип. Нямам идея какво се е случило в порядъка на 10-15 години назад. Но аз се почувствах лично засегнат, семейството ми също", каза пред журналисти Трайков, който официално е временно изпълняващ длъжността.

Той добави, че големият му син през час го питал: "Какво стана, тате?".

"Поведението на Румен Петков е неприемливо, притеснен съм, защото ме нарече с подигравателни имена в ефир. Аз заставам зад всичките си думи и дела. Бих поканил г-н Петков на територията на затвора. И да преценим обстоятелства", добави шефът на затвора. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Случаят с Куйович показва сериозен проблем с правилата в затворите и възможностите, които осъдените получават за трудолюбието си. Трогнах се от изявлението на директора на Централния софийски затвор Десислав Трайков. Той е Архимед на затворническия труд. Пресметнал е, че Будимир Куйович има 2500 изработени дни. Това означава, че за 10-те години, които е излежал, е ползвал около 1500 почивни. Освен това, Трайков има невероятно усещане за доброта. Той казва: "Куйович многократно е награждаван за трудовата си дейност", заяви вчера иронично Петков в телевизионно интервю.

Той определи начина на говорене на Трайков за Куйович като "грубо погазване на усещането за справедливост, и то с участието на държавата". 

И го нарече "Архимед на затворническия труд", обвинявайки го, че е сметнал погрешно изтърпяното наказание на наркобоса.

Будимир Куйович, който излежава последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога, беше задържан да шофира с фалшива книжка, докато бил в отпуска за добро поведение от затворническото общежитие в Казичене. Там режимът е по-лек, отколкото в Софийския затвор. 

Името на самия Румен Петков беше замесено от черногорския престъпник в скандал, след който подаде оставка. Тогава министърът отвърна на твърденията на Куйович, че му е плащал с крилатата фраза: "Куйович, Муйович, Уйович - всеки, който завършва на тази сакрална сричка, да излезе и да каже: моите отношения с Иван, Стоян и Драган са такива". 

Източник: dir.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 30 Август 2019 15:21
  Волен Сидеров подаде оставка като депутат (видео)

  Лидерът на „Атака“ обясни постъпката си като пример за мъжко поведение и призова за същото и Джамбазки

 • Петък, 30 Август 2019 15:21
  Борислав Михайлов: Оставката ми е факт и не подлежи на гласуване

  Президентът на БФС - Борислав Михайлов заяви, че няма никакъв смисъл оставката му да бъде разглеждана от Изпълкома

 • Петък, 30 Август 2019 15:21
  Румен Петков: Расизмът в България е институализиран и вината е на правителството. Институциите със своето бездействие са основният фактор в налагането на омразата

  Да излезем и да кажем, че в България расизъм няма, би било несериозно, защото той е институализиран, основната вина за расистките скандали е в правителството. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка със създалото се напрежение след мача България – Англия.

  Румен Петков посочи, че основната вина е в институциите, защото със своето бездействие те са основният фактор в налагането на омразата.

  „Месец в английските средства за масова информация, английски спортни фактори, институции предупреждаваха, че в София на Стадион „Васил Левски“ ще има расистки ексцесии. Месеци наред беше нагнетявано това напрежение. Тази част от английския аспект на събитието на бива да бъде подминавана. Голямата част от английската агитка се държа естествено: дойдоха, изпонапиха се, сбиха се, един, за съжаление, почина. Цветът на кожата няма никакво значение, след като хулиганства и в неадекватно състояние, мястото му е в ареста. Аз не разбрах за арестувани англичани. Невзимането на мерки създава впечатление, че в България виждаме две категории във футбола: гостите, които могат да безчинстват и да правят, каквото искат и другите сме ние българите“, посочи Петков.

Оставете коментар