Неделя, 07 Юни 2020

Петък, 20 Септември 2019 14:30

Фандъкова прави детска поликлиника в София. Шефът на родилното на "Майчин дом" влиза в листата й

За мен като кмет на София здравеопазването е ключова тема, но това не означава, че ние се интересуваме само от общинското здравеопазване. Разбира се, ние сме отговорни за общинското здравеопазване и в тази връзка  ще съобщя една новина - имахме разговори със здравния министър и вече е освободена сградата на бившия център по наркомании. Така имотът вече е във владение на Столична община.

Това обяви пред журналисти кметът на София и кандидат за нов мандат  Йорданка Фандъкова по време на посещението си в ''Майчин дом'', където присъства на представянето на телемедицинска система за дистанционно мониториране на детските сърдечни тонове при бременни. Системата се въвежда за първи път в България.

От думите й стана ясно, че шефът на родилното отделение на "Майчин дом" проф. Асен Николов влиза в листата на ГЕРБ за общински съветници в София. "Професорът е доказан авторитет, експертиза, опит и възможност да защитава интересите на гражданите на София като цяло, той е един от националните консултанти по акушерство и гинекология", посочи Фандъкова, мотивирайки решението си да го покани в листата за общински съветници, да бъде част от иновативния екип на Столична община. 

Фандъкова разгледа и нова апаратура за дистанционно проследяване на тоновете на бебето и маточните контракция във втората половина на бременността.
Най-много бебета на София се раждат тук и "Майчин дом" е пример и лидер във въвеждането на технологиите и иновациите, каза Фандъкова и благодари на шефа на родилното отделение проф. Асен Николов и за иновациите, и за невероятния му екип.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Г-жа Фандъкова е изключително достоен човек и кмет, който е доказал своята ефективност в досегашното управление, отговори проф. Николов.
"Майчин дом" вече има борд от настоятели, където е и кмета Фандъкова. Тя е човек, който направи много неща по време на мандатите си, обясни и шефът на болницата проф. Иван Костов.

И похвали кметицата както за общинския фонд за ин-витро, така и за това, че е организирала първия мащабен скрининг за рак на гърдата, в който са участвали над 7000 учителки. Откриване на клиника за хирургия на рака на гърдата планират в "Майчин дом", съобщи проф. Костов.

За новата детска поликлиника Фандъкова заяви:,,Искахме сградата да се освободи, защото имаме идеи за нейното използване и започваме подготовка и организация за откриването на първия в София детски медицински център. Това е една възможност за майките да потърсят първа помощ при едно добре оборудвано доболнично заведение.

Очаквам екип от специалисти да разработи концепцията за този център, като от наша страна ще дадем средства за нейното ремонтиране и оборудване и се надявам с общи усилия да можем да реализираме този проект'', допълни още Фандъкова.

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова провери реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница. Тя коментира, че здравеопазването ще е сред ключовите приоритети в предизборната й платформа.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар