Понеделник, 25 Май 2020

Петък, 27 Септември 2019 15:06

СЕМ иска до седмица оставката на шефа на БНР

Светослав Костов: Няма да подам оставка

Съветът за електронни медии (СЕМ) даде днес срок до края на следващата седмица генералният директор на БНР Светослав Костов да си подаде оставката, съобщи националното радио.

Ако това не се случи, в седмицата между 7 и 11 октомври ще има ново заседание на медийния регулатор, на което ще бъде задвижена процедура за предсрочно прекратяване на мандата му.

Отговорност се поема по един-единствен начин – с оставка, и аз очаквам генералният директор на БНР да поеме своята отговорност по този начин. Това е и моят призив към него, заяви председателят на СЕМ София Владимирова.

Минути след искането на СЕМ, генералният директор на БНР Светослав Костов заяви пред „24 часа“, че няма да си подаде оставката. "След като СЕМ намери основания да ме маха, нека го направи", каза той.

Решението за свикване на днешното извънредно заседание на СЕМ бе взето по предложение на члена на медийния регулатор Розита Еленова, която го направи след среща на членове на СЕМ с представители на редколегията на програма „Хоризонт" и други журналисти от БНР.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар