Сряда, 08 Юли 2020

Понеделник, 14 Октомври 2019 14:40

Предстоящите местни избори ще са най-скъпите досега

Предстоящите местни избори ще бъдат най-скъпите в историята на България

Цената им е 70 милиона, каза в студиото на БНТ проф. Михаил Константинов. Те ще са и най-сложните за изпълнение. В Сутрешния блок той обясни, че от 4 години насам в подготовката на местни избори има по-висок брой кандидати, както и преференции, които допълнително ги усложняват.

Според проф. Константинов въпреки че изборите ще са сложни за изпълнение, подготовката е перфектна и няма опасност компютрите на информационното обслужване да бъдат хакнати.

Проф. Михаил Константинов ,председател на "Информационно обслужване": Компютрите в изборната секция са изолирани.За да стане атака хакера трябва да дойде на място и да хакне. Няма да го допуснем. Ще ни помагат и служителите на МВР.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Що се отнася до предаване на протоколите в изборната нощ ,той заяви, че въпреки че бюлетините ще се приемат само в зала Арена Армеец, това ще става на три отделни места вътре, което ще улесни процедурата.

Каква избирателна активност да очакваме?

Проф. Михаил Константинов председател на "Информационно обслужване": 5 800 000 са наличните хора, които имат право да гласуват тук в България. В чужбина не се гласува на местни избори. Ако излязат 3млн., което аз очаквам, това ще бъде над 50 % избирателна активност.

Според него обаче ЦИК ще отчете по-ниска избирателна активност, защото в списъците има 6 200 000 имена, от които фантомите са 400 хиляди.

Константинов твърди, че най-много се търгува с гласове при местните избори, защото няколко гласа могат да променят хода на вота.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар