Понеделник, 18 Ноември 2019
Вторник, 15 Октомври 2019 19:29

Пускат Джок Полфрийман от Бусманци, трябва се явява в РПУ всяка седмица

Спрямо Джок Полфрийман е издадена заповед за ежеседмично явяване в районно управление на МВР

Тази заповед е в изпълнение на друга заповед, с която е спряно изпълнението на заповедта за експулсиране. Това каза по време на брифинг директорът на Дирекция "Миграция" Николай Николов, предаде репортер на Novini.bg

Г-н Полфрийман ще бъде освободен днес (австралиецът се намира в дома за временно настаняване в Бусманци - б.р.) и ще бъде задължен ежеседмично да се явява в районно управление до отпадането на забраната за напускане на страната, след което тази забрана ще бъде изпълнена.

Заповедта за напускане на страната е от директора на дирекция "Миграция" от 2011 г., допълни Николов, като посочи, че РПУ-то е на територията на София, но отказа да каже кое е.

Паспортът му е при нас. В Закона за чужденците е записано, че документите на чужденец могат да бъдат временно отнети, когато има отдадена заповед за експулсиране, заяви шефът на Дирекция "Миграция". Той поясни, че Полфрийман ще се легитимира в полицейското управление с копие на заповедта, с която разполага и с преписи от всички документи по делото. 

По думите на Николай Николов не е правено претърсване на вещите на Джок Полфрийман, както заяви по-рано днес адвокатът на австралиеца, а е направена рутинна проверка, тъй като в центъра на Бусманци има правилник за вътрешния ред, според който има забранени за внасяне в общежитието предмети.

При проверката у Полфрийман е открит телефон с камера, който е сред забранените за внасяне предмети. След като телефонът е намерен, Полфрийман го е счупил, разкри Николов. В него има още три телефона. Очевидно господинът е имал нужда от четири телефона, за да поддържа връзка, заяви Николов.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 15 Октомври 2019 19:29
  Чуколов към вътрешния министър: Полицаите трябва да спазват закона, а не разпорежданията на служител в ОИК

  От отговора на министър Маринов стана ясно, че нареждане за недопускане на Сидеров и негови колеги е било издадено от шефа на ОИК – София, Полина Витанова

 • Вторник, 15 Октомври 2019 19:29
  Дългата ръка на Държавна сигурност управлява Efbet (документи)

  Прословутият Стефан Найденов – Цеката бил агент на 6-то управление с псевдонима Николов.

  По отношение на веригата казина Efbet, сянката на Държавна сигурност далеч не е сянка, а съвсем ясен и реален образ. Основен неин собственик е Стефан Найденов, известен с прякора Цеката. Същият е бил агент на 6-то управление на ДС с псевдоним Николов, показва официална справка на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия.

  Медията ни разполага с две справки с идентично съдържание. Първата е Решение 72 от 03.08.2009 година, а втората е Решение 2-528 от 29.06.2015 година. И двете са извършени на основание по чл. 26 ал.1 т.2 от Закона за принадлежност към ДС и в частност по чл.3, ал.2 т.11 за „еднолични търговци, които организират хазартни игри; членове на управителни, контролни и надзорни органи и прокуристи на юридически лица, организиращи хазартни игри“.

 • Вторник, 15 Октомври 2019 19:29
  БСП: МВР мачка най-силно преди балотаж

  Декларация на Националния предизборен щаб на БСП

Оставете коментар