Неделя, 31 Май 2020

Понеделник, 04 Ноември 2019 12:19

Христо Проданов: Постигнахме целта си. Доверие се гради трудно, но сме на правилния път

Атанас Зафиров: БСП уверено се връща в местната власт

 "Доверие се гради трудно, но сме на правилния път. В началото на кампанията си поставихме цел за тези избори и я постигнахме, дори малко я надхвърлихме. Смятаме, че изборите за нас бяха сравнително добро представяне". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред Нова ТВ. "БСП като партийно и политическо ръководство, специално в София, е направила всичко възможно, за да мобилизира левия електорат. Предстои анализ - дали сме успели, все още коментираме предварителни данни", каза още Проданов.

"Спечелили сме около 65-70 общини и 4 областни града - Русе, Перник, Разград, Благоевград. Това е знак, че БСП продължава да върви във възходяща линия - за разлика от ГЕРБ, които са в низходяща", коментира той. "Да спечелиш доверие е трудно и изисква много работа. Правим всичко възможно - резултатите от последните ни 3 избора показват възходяща посока", каза още Проданов. Той обясни, че моделът на всяване на страх е "пуснал пипала" навсякъде, което е наложило обединение и търсене на периферия. "Спирам в малко магазинче в Надежда - там също облепени плакати на ГЕРБ. Питам човека, който продава, собственика, дали толкова обичат ГЕРБ. Той отговоря, че не ги обичат, но ако откаже да сложи плакат, ще му затворят бизнеса и няма кой да ги вземе на работа с жена му", разказа Проданов.

"Страхът и натискът бяха огромни - затова смятаме, че нашият резултат е добър", заключи социалистът.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Атанас Зафиров: Атестат за промяна е, че ГЕРБ няма да управляват в десет областни центъра

"БСП печели в 4 областни центъра, печели в 24 общини на втори тур, като ги прибавим към останалите 35 от първи тур - удвояваме резултата си. Имаме 150 000 гласа повече за общински съветници и кметове спрямо изборите през 2015 година. БСП уверено се връща в местната власт". Това заяви членът на Националния предизборен щаб на БСП Атанас Зафиров пред БТВ.

"Честната битка е битката срещу статуквото. БСП има добър резултат. Резултатите показват, че България се събужда", изрази мнение Зафиров. Той обърна внимание, че ГЕРБ няма да управляват в десет областни центъра, което по думите му е атестат за промяна. По темата София, Зафиров коментира: "При разлика от 20 000 хиляди гласа, би трябвало внимателно да се оперира с категориите "спечелил" и "загубил". Анализите предстоят. БСП се представи добре на изборите в София - увеличихме двойно резултата си за общински съветници". Зафиров отбеляза, че в Русе БСП е имала много добър кандидат - с добра и позитивна кампания и хората са го оценили.

"Партията на четвърти пореден избор повишава резултатите си. Настоящото ръководство и председателят на партията показаха добри резултати", заключи Зафиров.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар