Четвъртък, 28 Май 2020

Четвъртък, 07 Ноември 2019 13:15

ГЕРБ отчете: Първа политическа сила сме!

Бойко Борисов: Аз като се почувствам виновен, давам оставка. И ако не ме върне народът, си стоя у нас

ГЕРБ отново е първа политическа сила и е получила най-много гласове. С това административният секретар на управляващата партия Цветомир Паунов откри националната работна среща на ГЕРБ.

Форумът на управляващите е с цел да отчетат изборните резултати от последните местни избори. Присъстват лидерът на партията и премиер Бойко Борисов, членовете на Изпълнителната комисия, избраните кметове, общинските ръководители.

Картата на България след изборите е синя, заяви Паунов. Над 803 хиляди са гласовете за партията, тя печели в 163 общини, увеличава се с 80 нови общински съветници и има 1887 общинари след изборите.

Премиерът Борисов веднага заговори за политическия си опонент Корнелия Нинова и за социолозите. „Г-жа Корнелия Нинова и някои социолози и политолози, които говорят за "пропукания ГЕРБ", ме вдъхновиха да покажа как изглежда "пропукания ГЕРБ", заяви той на фона на картата, показваща общините, спечелени от партията му. 

 „Аз като се почувствам виновен, давам оставка. Ако не ме върне народът, си стоя у нас“, каза Борисов пред партийния си апарат.

Във Видин нашият противник - докторът, е тук с нас, кметът на Пазарджик е тук с нас, защото ние сме съмишленици, подчерта  Борисов.

"Не помните ли Хасково, какво чудо беше?! Нали от Хасково тръгваше победата?! Гражданите им отговориха още на първи тур. На Делян Добрев ще му кажа – по-добра реабилитация от тази, няма брат!", натърти премиерът.

Той изрази огромно огорчение от десните партии: "Много съм огорчен от нашите приятели, трябва да престанем да ги наричаме десница. Това са бившите деца и внуци на комунистическата номенклатура".

Борисов пресметна, че за едни предсрочни избори биха се похарчили сто тира цигари, или няколко стотин милиона.

Премиерът коментира и гласуването на циганите за ГЕРБ. „Понеже казаха, че циганите много обичали Бойко: циганите имат право да ме обичат. Защото им вкарахме 50 000 деца да учат, а не да се учат да крадат“, подчерта той и се обърна към, както ги нарече той - "високоинтелигентните": "В чистота работят само роми. Метат като пчелички! В мръсните работи са само роми! Затова считам, че има право да гласуват повече за нас!"

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според Борисов, обаче, циганите обичали повече Радев, тъй като на президентските избори данните така сочели.

Премиерът отново захапа градската десница и лявата опозиция, обръщайки се към предишния президент Росен Плевнелиев, който също присъства на националната среща на ГЕРБ:

„На нас още не ни е минал срокът за Костинбродската афера?! Те ли демократи, бе, те ли се съешиха с Христо Иванов! Това не е градска десница, Росене! Това е опозицията на комунистическата партия. Те почти купиха грипените, но ние обърнахме и купихме Ф-16. В НАТО ни гледат по друг начин. Това най-вече ги вбеси. Не си сдържаха нервите, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж няколко човека. Е, това вече ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова“.

След като очерта политическата картина така, както я вижда, Борисов се пренесе в строителството: „Строим с гърците, строим с турците, строим газови магистрали. Кое им хареса Мая повече?! Какво избраха повече от нея?! Обикалят от телевизия на телевизия, изливат компромати“, гневно отсече той.

Борисов отправи призив към Корнелия Нинова да му пратела хората от Благоевград и Пазарджик, за които лидерът на БСП каза по време на изборите, че били репресирани, и обеща, че ако се окажело вярно, този, който си го е позволил, ще види реакцията.

Премиерът Борисов поздрави партийния актив на ГЕРБ и СДС и им напомни, че синият цвят ги задължавал да бъдат заедно.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар