Четвъртък, 27 Февруари 2020

Петък, 08 Ноември 2019 12:02

„Цеките“ взели на „работа“ в Efbet „офицера по почтеността“ на БФС

Замесена ли е компанията им в уреждане на мачове? Защо Стефан, Боян и Цветомир са подли и опасни хора?

Както вече писахме нееднократно, Стефан Найденов – Цеката и синовете му Боян и Цветомир Найденови са комбинативни и опасни хора. Тримата са забъркани в един куп нелицеприятни афери, но в същото време се опитват зорко да крият мръсното си бельо, част от което пък се вмирисва във фирмата им Efbet, пише wowmedia.bg.

Вчера медията ни припомни случая с убийството на Йордан Петров Динов. На 04.04.2012 година на улица „Кирил и Методий“ в София Динов бе показно е разстрелян, като за случая веднага бе заведено дело за оперативна разработка в отдел „Убийства“ в СДВР. Точно по това време пък в СДОТО е прихванат разговор между Стефан Найденов и служител на МВР на тема укриване на данъци. От същия разговор между уволнения за корупция от службите бивш антимафиот Марио Костурков и Стефан Найденов на служителите в МВР им става ясно, че Цеката има съвсем директно отношение към „поръчката“ на убийството на Йордан Динов. Започва разследване, което според един от участниците в него почти стига до разплитане на случая и до обвинение на Цеките.

„Почти“, защото реално до обвинение никога не се стига. Случаят е забравен, а заподозрените - оставени на свобода. Защо, би попитал някой наивник. Ами именно защото, както вече казахме в началото, Цеките са опасни и комбинативни хора.

Макар и тримата да са пословично стиснати, те все пак харчат пари, особено когато става дума за тяхната сигурност.

Цветомир, например, може би и от лични комплекси, обича да се развява из София с няколко автомобила и цели 10 души охрана. От какво се пази, само той си знае. По същия начин се движи и брат му Боян, като само баща им Стефан е по-обран, но може би защото бившият доносник на 6-то управление на ДС е вече много възрастен и почти не излиза от дома си.

Но освен за персоналната си охрана, тримата се грижат и за друг тип такава. Научени от баща си Стефан, Боян и Цветомир имат свои добре корумпирани агенти в почти всички държавни правоохранителни служби. Пред свои близки те се хвалят, че Efbet има свои „шпиони“ в ДАНС, прокуратурата, ГДБОП, съда и къде ли още не.

Перфектен пример за това е служител на НСБОП – ГДБОП Марио Костурков, който е станал пословичен с връзката си с Цеките. Публична тайна е, че Костурков редовно получава допълнителна заплата от Efbet и е на разположение на Цеките за всичко, което благодетелите му поискат от него.

Нека припомним, че Марио Костурков, освен бивш антимафиот, отскоро е и бивш шеф на отдела на БФС за борба с уредените мачове. Името му нашумя преди години, още докато работеше в НСБОП. Тогава разследва така наречената “Казанска афера”, а бившият собственик на "Левски" Тодор Батков дори го обвини в недобросъвестно отношение. Едва ли е случаен фактът, че именно адвокатът обвини публично Костурков, макар и от това да не произтече нищо за полицая.

Запознати твърдят, че именно „офицерът по почтеността“ на БФС - Костурков, е човекът, през когото минават всички уредени мачове, като последният е един от най-ревностните защитници на Стефан, Боян и Цветомир Найденови и тяхната компания Efbet. Разбира се, последните ежемесечно се отблагодаряват на Костурков с едри пликове, за да може той да издържа любовницата си, с която има „тайна“ връзка от 10 години, дори по времето, когато девойката е била малолетна. Последното е наказуемо от закона, но за полицая Костурков законът е само дребен детайл.

В службите и специално в ГДБОП „човекът на Цеките“ Костурков е крайно недолюбван от колегите си, като дори е обект на презрение сред стотиците честни антимафиоти. Всички обаче перфектно знаят, че гърбът на Костурков се пази добре от собствениците на Efbet - факт, който кара бившият „офицер по почтеността“ на БФС да си развява байряка като селски кмет на мегдана.

Очаквайте още разкрития за уредени мачове и „мръсното бельо” на Стефан, Боян и Цветомир Найденови и тяхната фирма Efbet, както и за скандалния антимафиот Марио Костурков.

източник: wowmedia.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 08 Ноември 2019 12:02
  "Еврофутбол" също е плащал хазартни такси на по-ниска тарифа

  Отчет на дружеството, в което братя Найденови са партньори с Васил Божков и Кокалис, показва едва 23 млн. лв. такса при събрани над 520 млн. лв. залози. Проблемът с тезата на братя Найденови е, че заобикаляне на закона в търсене на по-изгодно облагане е прилагал и "Еврофутбол". А това е не само дружество, в което те са съдружници с Божков, а и че Боян Найденов е управител до юли 2019 г.

 • Петък, 08 Ноември 2019 12:02
  МнВР: България не е уведомявана от ОАE Васил Божков да е освобождаван от ареста

  "Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МвНР. 

 • Петък, 08 Ноември 2019 12:02
  Радев подкрепи държавния монопол в лотарията

  Президентът Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за хазарта, с които се създава държавен монопол в лотарията с талончета за търкане. Указът вероятно ще бъде обнародван в следващия брой на Държавен вестник във вторник, съобщиха за „Сега” от прессекретариата на държавния глава.

  От влизането в сила на закона всички издадени лицензи извън тези на спортния тотализатор за организиране на лотарийни игри (с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности), се прекратяват. От този момент провеждането на тези лотарийни игри е в нарушение на Закона за хазарта и подлежи на санкция. Занапред лотарията ще се организира само от държавно предприятие "Български спортен тотализатор", като то има 6-месечен срок да изпълни изискванията към обектите и персонала, които ще продават билетите. 

Оставете коментар