Четвъртък, 12 Декември 2019
Сряда, 13 Ноември 2019 13:43

Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото "КТБ"

Банкерът-беглец бил възмутен от избирателната памет на основния прокурорски свидетел Бисер Лазов, който в продължение на месеци давал показания срещу него

Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото „КТБ“, съобщи БНР. Заедно с още 17 души той е подсъдим за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 година банка.

Процесът срещу Василев се води задочно, а адвокатите му още през февруари поискаха той да даде показания чрез видеоконферентна връзка.

На поредното заседание по делото адвокат Константин Симеонов прочете декларация, която твърди, че Цветан Василев е подписал пред него миналата седмица в Белград. По думите на Симеонов клиентът му е възмутен от избирателната памет на основния прокурорски свидетел Бисер Лазов, който в продължение на месеци дава показания срещу Василев:

„Голословните му твърдения, че не знае какво означават „ДП“ и „ДП1“ беше може би поводът, поради който Цветан Василев реши да напише тази декларация. Това беше единственият начин, по който можем да сложим и точките над "и" за това какво е участието на Делян Пеевски в цялата тази история. Целият медиен бизнес на Делян Пеевски към онзи момент е финансиран от КТБ с кредитни средства“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар