Неделя, 20 Септември 2020

Четвъртък, 14 Ноември 2019 07:59

Онлайн платформата на Efbet ощетява бюджета на държавата с десетки милиони левове! Печелят само избрани играчи!

Оказва се, че „Аферата Цеките“ и тяхната марка Efbet е една бездънна яма от най-различни схеми, злоупотреби и нарушения, за пълното разкриване на които всяко едно журналистическо издание би трябвало да посвети месеци в разследваща дейност.

В случая по-долу тук ще осветлим само едно перо от обширната незаконна дейност на Стефан, Боян и Цветомир Найденови, като в случая то касае преди всичко онлайн платформата за залагания на Efbet.

Става дума за регистрираното на остров Малта дружество „Бробет“ (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta), което има лиценз за онлайн залози.

Първото нарушение се съдържа в това, че за част от игрите, организирани от това дружество, не се подава информация нито в българската, нито в малтийската комисии по хазарта, като по този начин се избягва заплащането на публични задължения (такса за поддържане на лиценз).

Освен това, така се ощетява бюджета на държавата и то в особено големи размери!

Следващото фрапантно закононарушение е, че дружеството приема залози без реално в същото да са влезли пари, тоест прави „фиктивен залог“. След това по този залог се изплащат печалби, като понякога това също се прави в брой, което пък е напълно недопустимо и незаконно.

Според информация от наши вътрешни източници, последното се прави специално за няколко чужденци. „Чужденците“ участват и под друга форма в бизнеса на Efbet. На всеки 3-4 месеца в игралните зали на Efbet в страната се тегли „Големият джакпот“. Официално той може да бъде спечелен от всеки играч, който присъства в неделя след 22 часа в някое от казината на веригата. Последно този джакпот падна преди около десетина дни в Свиленград, а сумата надвишаваше 800 000 лева.

И тук се намесват „чужденците“. Оказва се, че именно те или някой друг близък човек на Цеките са сред най-честите „печеливши“ на тези огромни суми. Официално „спечелилият“ всъщност прибира не повече от 10 процента от сумата, а останалите отиват обратно при Стефан, Боян и Цветомир Найденови.

Освен изброеното дотук, трябва да добавим, че в дружеството има определен списък с играчи, които, като залагат, винаги само и единствено печелят. Това се получава, като се манипулира системата и залозите се приемат, след като вече съответното спортно събитие е приключило.

Това действие позволява да бъдат „изпрани“ пари на точно определени лица и същите да получат огромни суми в кеш и без данъци.

Трябва също така да се знае, че фирмите на Стефан, Боян и Цветомир Найденови оперират под една и съща марка (Efbet), като в същото време тримата са собственици в много дружества, което пък им дава възможност да преливат парични потоци от дружествата с офлайн и онлайн хазарт и обратно.

Оказва се, че зад фасадата на лицензиран хазартен бизнес Стефан, Боян и Цветомир Найденови акумулират огромни суми с неясен произход, избягват плащането на данъци в особено големи размери и използват парите за закупуване и строеж на недвижими имоти, в които пък се изграждат нови зали и казина, като така мултиплицират все една и съща престъпна схема.

В заключение може да се каже, че Efbet отдавна не е компания за залози, а пералня за пране на мръсни пари.

Очаквайте още: Мръсното бельо на Efbet наяве!

източник: samoistinata.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Ноември 2019 07:59
  DW: Г-н Борисов, имате ли дете от Борислава Йовчева?

  Само на пръв поглед този въпрос е много личен и е неприлично да се задава. Когато обаче той е свързан със съмнения за пране на пари и тежка корупция, е просто задължително. Направи го Вилдан Байрямова. Ето защо:

 • Четвъртък, 14 Ноември 2019 07:59
  Само един свидетел срещу Божков за престъпното сдружение

  Цялото престъпно сдружение около обвиняемия Васил Божков, за което твърди прокуратурата, се крепи само на показанията на бившия му съдружник Цветомир Найденов.

  Това записа Апелативният спецсъд в определението, с което потвърди, че обвинената по делото секретарка на Божков - Йоана Чолакова, излиза от ареста срещу 30 хил. лв. гаранция, съобщи БНР. Определението на апелативния съд е окончателно.

  Чолакова е обвиняема по "първата" организирана престъпна група на Васил Божков - за пране на пари, невнесени такси, принуда на държавни служители и т.н. Затова и днес прокуратурата претендираше, че тежестта на обвинението е достатъчен аргумент тя да бъде в ареста, за да не влияе на свидетели и да не извърши нови престъпления. За нея Цветомир Найденов свидетелства, че била в "изключително близки, доверителни отношения" с шефа си, "организирала и ръководела част от неговите срещи" и дори имала достъп до всички помещения в "Нове АД холдинг", разказва "Клуб Z".

  Адвокатът й Владимир Манолов контрира, че всички твърдения на Найденов са в смисъл "чул съм", "известно ми е, че" - без никой да го пита откъде му е известно, откъде е чул нещата, които твърди.

  "Неговите твърдения са непроверени - никой не смее да му зададе контролни въпроси. Подобни са и разпитите на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Владислав Горанов", каза адвокатът.

  "Това не са разпити, а монолози, в които те защитават себе си, не изтъкват факти. А прокуратурата не задава уточняващи въпроси, защото се страхува да не се срути конструкцията на обвинението", допълни той.

  Апелативният съд прие, че протестът на държавното обвинение срещу пускането на Чолакова под гаранция е напълно неоснователен и че за последните 4 месеца и половина с нищо не е надградено първоначалното обосновано предположение, че жената е член на организирана престъпна група на Божков.

 • Четвъртък, 14 Ноември 2019 07:59
  Легализираха хазартния бизнес в Украйна

  Зали с игрални автомати може да бъдат отворени в хотели с три до пет звезди

Оставете коментар