Петък, 03 Юли 2020

Четвъртък, 14 Ноември 2019 12:55

От БСП поискаха оставката на министъра на културата

От БСП поискаха днес оставката на културния министър Боил Банов заради пропуснатия от министерството срок за обжалване на решението за 753 000 лева неустойка за некачествения ремонт на Ларгото и наложеното от съда задължение да бъдат платени 73 хиляди лева за съдебни разноски, предаде БНТ.

Срокът, до който е трябвало да бъде подадена жалбата, е бил 12 март. Замазване на следите - така червеният депутат Александър Симов нарече подадената вчера оставка от Директора на дирекция "Правнонормативна дейност и обществени поръчки" към Министерство на културата Татяна Цветанов, заради резултатите по съдебния иск .

Александър Симов: Отговорността при такъв случай, в такава афера трябва да се понесе единствено и само с оставката на Боил Банов. Призоваваме и Бойко Борисов, който да поиска неговата оставка моментално след като виждаме, че Банов няма мъжеството, няма морала сам да се оттегли от поста си.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Междувременно от пресцентъра на Министерството на Културата съобщиха, че "министърът на културата не осъществява процесуалното представителство на министерството, за което са упълномощени юрисконсултите на институцията".

Именно дирекция "Правнонормативна дейност и обществени поръчки", чийто директор е била Татяна Цветанова, е отговорна за защитата на министъра на културата Боил Банов и министерството пред съдебните инстанции, както и за подготовката и провеждането на съдебните и правните процедури.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар