Неделя, 20 Септември 2020

Петък, 15 Ноември 2019 07:08

СКАНДАЛНО ВИДЕО ОТ ГЪРЦИЯ! Вижте незаконната хазартна зала на Efbet в Атина!

Собствениците на скандалната марка Efbet въртят напълно незаконен хазартен бизнес в гръцката столица

Скандалната българска хазартна марка Efbet върти напълно незаконен хазартен бизнес в центъра на Атина, видя и засне със скрита камера агент на гръцката медия eladanews.gr.

Гръцките журналисти припомнят, че българите Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян Найденови са собственици на регистрираната в Малта компания „Бробет“, която пък от своя страна е собственик на марката Efbet. Същата минава за най-големият хазартен бранд в България.

През последните седмици няколко гръцки медии, както и десетки печатни и онлайн издания в България и Великобритания, нищят скандала около компанията, като от техните разследвания стана ясно, че Стефан Найденов, Боян Найденов и Цветомир Найденов са обект на разследване от службите в Малта, Италия и България във връзка с пране на пари и неплащане на данъци в особено големи размери.

От журналистическите разследвания става още ясно, че начело на компанията седи бившият служител от репресивните комунистически тайни служби Стефан Найденов – Цеката, който дълги години е бил активен доносник на 6-то управление на българската Държавна сигурност, като там той е работил под псевдонима Николов.

Публикациите разкриха още, че Efbet оперативно се управлява от двамата синове на Стефан Найденов – Боян и Цветомир, които пък от своя страна напълно незаконно събират с цел търговия личните данни на своите клиенти в Efbet.

Колегите от Гърция още пишат, че двамата братя са замесени в цял куп подозрителни дейности, като укриване на доходи, неплащане на данъци в държавната хазна и пране на пари в няколко европейски държави.

Журналисти разкриха още, че на 4 октомври тази година в няколко офиса на Efbet в София е имало акция на Специализираната прокуратура на България и ДАНС (българското контраразузнаване), като в момента срещу фирмата сходни разследвания текат в още няколко специализирани служби в северната ни съседка, пише гръцката медия.

Според агента на eladanews.gr, посетил тайното хазартно сборище в Атина, в залата се влизало само по препоръка от стар клиент, който лично трябвало да те заведе и представи на управителите й. Самите управители били българи, които отдавна пребивавали в Атина и поддържали тесни връзки с баровците от Efbet в София.

Историята става още по-скандална поради наглостта на организаторите на незаконния хазарт. Найденови и техните служители в Гърция въобще не се криели, като най-нагло разпространявали рекламни листовки на Efbet по стъклата на паркиралите автомобили в този район на Атина. Нещо повече. Те били обозначили машините като свои, като за доказателство върху всеки апарат имало поставена лепенка с логото на Efbet.

Според журналистите, работили по темата, подобни тайни и незаконни зали на Efbet имало поне 5 в Атина, както и няколко във Волос, Солун и Кавала.

Колегите от България твърдят, че Найденови се чувствали напълно недосегаеми в своята родина, тъй като се хвалели, че имат свои хора във всички специални и държавни служби, като Агенцията по приходите, МВР и Прокуратурата. Такъв техен човек, който доскоро работеше в ГДБОП и БФС е бившият полицай Марио Костурков, който отдавна работи тайно за Efbet, въпреки че бе уволнен от службите в България по подозрение в корупция, пише гръцката медия eladanews.gr.

> > > ВИДЕО от гръцката медия < < <

източник: samoistinata.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 15 Ноември 2019 07:08
  DW: Г-н Борисов, имате ли дете от Борислава Йовчева?

  Само на пръв поглед този въпрос е много личен и е неприлично да се задава. Когато обаче той е свързан със съмнения за пране на пари и тежка корупция, е просто задължително. Направи го Вилдан Байрямова. Ето защо:

 • Петък, 15 Ноември 2019 07:08
  Само един свидетел срещу Божков за престъпното сдружение

  Цялото престъпно сдружение около обвиняемия Васил Божков, за което твърди прокуратурата, се крепи само на показанията на бившия му съдружник Цветомир Найденов.

  Това записа Апелативният спецсъд в определението, с което потвърди, че обвинената по делото секретарка на Божков - Йоана Чолакова, излиза от ареста срещу 30 хил. лв. гаранция, съобщи БНР. Определението на апелативния съд е окончателно.

  Чолакова е обвиняема по "първата" организирана престъпна група на Васил Божков - за пране на пари, невнесени такси, принуда на държавни служители и т.н. Затова и днес прокуратурата претендираше, че тежестта на обвинението е достатъчен аргумент тя да бъде в ареста, за да не влияе на свидетели и да не извърши нови престъпления. За нея Цветомир Найденов свидетелства, че била в "изключително близки, доверителни отношения" с шефа си, "организирала и ръководела част от неговите срещи" и дори имала достъп до всички помещения в "Нове АД холдинг", разказва "Клуб Z".

  Адвокатът й Владимир Манолов контрира, че всички твърдения на Найденов са в смисъл "чул съм", "известно ми е, че" - без никой да го пита откъде му е известно, откъде е чул нещата, които твърди.

  "Неговите твърдения са непроверени - никой не смее да му зададе контролни въпроси. Подобни са и разпитите на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Владислав Горанов", каза адвокатът.

  "Това не са разпити, а монолози, в които те защитават себе си, не изтъкват факти. А прокуратурата не задава уточняващи въпроси, защото се страхува да не се срути конструкцията на обвинението", допълни той.

  Апелативният съд прие, че протестът на държавното обвинение срещу пускането на Чолакова под гаранция е напълно неоснователен и че за последните 4 месеца и половина с нищо не е надградено първоначалното обосновано предположение, че жената е член на организирана престъпна група на Божков.

 • Петък, 15 Ноември 2019 07:08
  Легализираха хазартния бизнес в Украйна

  Зали с игрални автомати може да бъдат отворени в хотели с три до пет звезди

Оставете коментар