Петък, 03 Юли 2020

Петък, 15 Ноември 2019 07:08

СКАНДАЛНО ВИДЕО ОТ ГЪРЦИЯ! Вижте незаконната хазартна зала на Efbet в Атина!

Собствениците на скандалната марка Efbet въртят напълно незаконен хазартен бизнес в гръцката столица

Скандалната българска хазартна марка Efbet върти напълно незаконен хазартен бизнес в центъра на Атина, видя и засне със скрита камера агент на гръцката медия eladanews.gr.

Гръцките журналисти припомнят, че българите Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян Найденови са собственици на регистрираната в Малта компания „Бробет“, която пък от своя страна е собственик на марката Efbet. Същата минава за най-големият хазартен бранд в България.

През последните седмици няколко гръцки медии, както и десетки печатни и онлайн издания в България и Великобритания, нищят скандала около компанията, като от техните разследвания стана ясно, че Стефан Найденов, Боян Найденов и Цветомир Найденов са обект на разследване от службите в Малта, Италия и България във връзка с пране на пари и неплащане на данъци в особено големи размери.

От журналистическите разследвания става още ясно, че начело на компанията седи бившият служител от репресивните комунистически тайни служби Стефан Найденов – Цеката, който дълги години е бил активен доносник на 6-то управление на българската Държавна сигурност, като там той е работил под псевдонима Николов.

Публикациите разкриха още, че Efbet оперативно се управлява от двамата синове на Стефан Найденов – Боян и Цветомир, които пък от своя страна напълно незаконно събират с цел търговия личните данни на своите клиенти в Efbet.

Колегите от Гърция още пишат, че двамата братя са замесени в цял куп подозрителни дейности, като укриване на доходи, неплащане на данъци в държавната хазна и пране на пари в няколко европейски държави.

Журналисти разкриха още, че на 4 октомври тази година в няколко офиса на Efbet в София е имало акция на Специализираната прокуратура на България и ДАНС (българското контраразузнаване), като в момента срещу фирмата сходни разследвания текат в още няколко специализирани служби в северната ни съседка, пише гръцката медия.

Според агента на eladanews.gr, посетил тайното хазартно сборище в Атина, в залата се влизало само по препоръка от стар клиент, който лично трябвало да те заведе и представи на управителите й. Самите управители били българи, които отдавна пребивавали в Атина и поддържали тесни връзки с баровците от Efbet в София.

Историята става още по-скандална поради наглостта на организаторите на незаконния хазарт. Найденови и техните служители в Гърция въобще не се криели, като най-нагло разпространявали рекламни листовки на Efbet по стъклата на паркиралите автомобили в този район на Атина. Нещо повече. Те били обозначили машините като свои, като за доказателство върху всеки апарат имало поставена лепенка с логото на Efbet.

Според журналистите, работили по темата, подобни тайни и незаконни зали на Efbet имало поне 5 в Атина, както и няколко във Волос, Солун и Кавала.

Колегите от България твърдят, че Найденови се чувствали напълно недосегаеми в своята родина, тъй като се хвалели, че имат свои хора във всички специални и държавни служби, като Агенцията по приходите, МВР и Прокуратурата. Такъв техен човек, който доскоро работеше в ГДБОП и БФС е бившият полицай Марио Костурков, който отдавна работи тайно за Efbet, въпреки че бе уволнен от службите в България по подозрение в корупция, пише гръцката медия eladanews.gr.

> > > ВИДЕО от гръцката медия < < <

източник: samoistinata.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар