Неделя, 20 Септември 2020

Петък, 15 Ноември 2019 15:57

Борисов се приземи аварийно

Правителственият "Фалкон" временно ще бъде спрян, ген. Коджейков ще апелира за закупуване на нов самолет

Правителственият самолет с премиера Бойко Борисов на борда беше приземен ръчно на пистата на летище София. Самолетът е приземен успешно, няма пострадали, съобщава БНТ, позовавайки се на информация от Министерски съвет.

До мярката се стигнало след като навигационната система отказала напълно при опит самолетът да се приземи в София.

Системата е изключила и пилотите не са успели да я рестартират. Така се е наложило да преминат на ръчен режим.

Директорът на правителствения "Авиоотряд 28" Тодор Коджейков коментира пред журналисти за проблеми при приземяването на "Фалкон"-а. На борда на самолета е имало девет души, сред тях и премиерът Бойко Борисов, който се връщал от Солун, Гърция. Отказала е навигацията на самолета и машината е приземена на ръчен режим, каза Коджейков, без дава информация за състава на екипажа. Това, че познават територията на летището, е помогнало, посочи той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Правителственият "Фалкон" ще бъде спрян, докато не се установи причината за аварията. Ген. Коджейков ще апелира за закупуване на нов самолет.

От Министерството на транспорта ще проверят всички летателни системи на самолета. Докато не се открие и отстрани причината, самолетът, който е на 19 години, се спира от полети, каза Тодор Коджейков. Той призова да започне процедура за покупка на друг самолет, защото това не е първата авария на тази машина. Става въпрос за живота на хора, този самолет не вози само тези, които управляват държавата, случвало се да превозваме и болни хора, посочи Коджейков.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 15 Ноември 2019 15:57
  Прокуратурата отговаря до дни на комисията LIBE за записите на Борисов

  Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията „LIBE“ между 25 и 28 септември. Два от въпросите са свързани с това дали се извършва разследване за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов, коментира заместник главният прокурор Даниела Машева в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ

  По думите ѝ прокуратурата не прави разграничения относно политическата принадлежност на лицата, към които се реализира наказателна отговорност.

  „За имотите в Барселона нашият отговор се подготвя. Извършва се проверка, назначени са данъчни ревизии. От месец юли е изискана информация от испанските власти по тяхното твърдение, че там се води разследване. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното сътрудничество бихме желали да получим тези доказателства, за да се направи преценка оттук-нататък, съобразно събрания материал, как ще се процедира – дали има данни за извършено престъпление, коментира Митева.

  Общото събрание на прокурорите избира днес и следващата събота член от своята квота, който ще смени Машева във ВСС, след като тя зае поста на заместник главен прокурор.

 • Петък, 15 Ноември 2019 15:57
  Борисов на среща на високо равнище на ООН: Обявеното Десетилетие на действието до 2030 ще бъде и Десетилетие на възстановяването

  Премиерът постави акцент върху подобряване на качеството на образованието и здравеопазването и от необходимост от надеждно прилагане на законодателството за опазване на природата

   

 • Петък, 15 Ноември 2019 15:57

Оставете коментар