Събота, 18 Януари 2020
Понеделник, 18 Ноември 2019 16:32

Иван Гешев коментира протестите срещу него​

Избраният за главен прокурор Иван Гешев коментира протестите срещу него, предаде БНТ.

Иван Гешев: В България винаги има протести за нещо. Това означава, че има гражданска позиция. Хората изразяват мнението си. Едни харесват процедурата, други не я харесват. Вие смятате, че са големи. Други смятат, че не са толкова големи, че има около 100 човека на избора. Въпрос на гледна точка. Всеки вижда, каквото иска.

Това, което мога да кажа, е ясно, и съм го казвал много пъти. Никой не го интересува каква е Конституцията, какви са законите. Проблемът е, че една група политико-олигархична и т.н, която се притеснява от закона, защото няма практиката да спазва закона, просто не иска да има избора, който на нея не й харесва.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По думите на Гешев протестиращите проявяват безпринципност, защото е имало и други три случая, в които председателят е бил само един. Той даде пример с избора на Борис Велчев за главен прокурор, на председателя на Върховния касационен съд и на председателя на Международния валутен фонд.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 18 Ноември 2019 16:32
  Гешев свърза името на министъра в оставка Нено Димов с вкарването на италианския боклук у нас

  За първи път главният прокурор свърза името на министъра в оставка с вкарването на италианския боклук у нас

 • Понеделник, 18 Ноември 2019 16:32
  Гешев: Дали ще бъде задържан някой под стража решава единствено съда!

  Това че си министър или пък прокурор не ти дава имунитет, а дали някой ще бъде задържан решава само съдът, категоричен е главният прокурор

 • Понеделник, 18 Ноември 2019 16:32
  Сравниха убийството на Андреа със зверствата в Русе и Сотиря, подбудите били животински

  Много жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов на брифинг във Враца по повод убийството на 18-годишната Андреа в село Галиче, на който присъстваха още главният прокурор Иван Гешев и окръжният прокурор Десислав Начков.

  "Главният прокурор Иван Гешев обърна внимание на възпитанието и липсата на образование. Важното в случая е, че много бързо успяхме да разкрием извършителя, за да му попречим да извърши друго престъпление", продължи Маринов.

  "Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди", коментира вътрешният министър.

  И обясни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това.

  "Ние проведохме среща с обществеността в тази махала, те са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме от тук нататък - там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение", обясни вътрешният министър. Той допълни, че в района остава засилено полицейското присъствие."

Оставете коментар