Неделя, 09 Август 2020

Сряда, 20 Ноември 2019 18:34

Нанков: Шефът на ВиК Перник ще бъде освободен от поста си

Управителят на ВиК Перник инж.Иван Витанов ще бъде освободен от поста си. Това съобщи при днешното си посещение в града министър Нанков

Подобна развръзка се очакваше, след като днес на протеста пред водоснабдителното дружество хората също настояваха за тази оставка, но и за търсене на отговорност.

Зам.-министър Нанков ще инициира свикване на общото събрание, което да оформи документално уволнението. Според Нанков още утре ще стане ясно кой ще бъде назначен за шеф на пернишкото дружество.

Както е известно, с викове "Оставка" днес протестиращите направиха опит да влязат в сградата на "В и К", но бяха спрени от полицията.

БСП поиска днес в пленарна зала да дойдат министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и министърът на околната среда и водите Нено Димов, които да бъдат изслушани във връзка с водната криза в три области на страната. В декларация от името на ПГ "БСП за България" лидерът Корнелия Нинова заяви, че три области са в криза, а застрашени са още няколко. "Ние ще внесем питане с подписка за дебат с предложения за промени и действия. И не си и помисляйте за ново повишение на цената на водата на фона на безхаберието", каза Нинова.

Тя цитира официални данни на КЕВР, според които загубите на вода за 2016 г. възлизат на 60 на сто, през 2017 г. растат на 61,24 на сто. Нинова обяви, че в същото време ремонтите по водопреносната мрежа по данни на националната статистика са 0,5 процента.

"В последните години постоянно увеличавате цената на водата на хората", коментира Нинова и визира градовете Шумен, Варна, Враца и Монтана, където цените според оценката на КЕВР били на "социално непоносими равнища".

От понеделник в Перник бе въведен режим, а водата се пуска за по няколко часа в денонощието.

източник: dir.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 20 Ноември 2019 18:34
  Ден 31 на антиправителствени протести

  Протестиращите започнаха да се събират на пл. „Независимост” в София

  След като полицията премахна палатките в столицата, протестиращите отново издигнаха лагери пред Министерския съвет, Софийския университет и „Орлов мост“.


   

 • Сряда, 20 Ноември 2019 18:34
  ТАСС: Протестиращи изграждат палаткови градове в България

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, разказва Агенцията

  Централният булевард в София – “Цариградско шосе” около моста Орлов мост, и площад Независимост – заключен между сградите на правителството, Народното събрание и президентската администрация, беше блокирана в събота с палаткови лагери, които участниците в антиправителствените протести поставиха късно снощи. Това пише Агенция ТАСС по повод вчерашните антиправителствени протести в центъра на столицата.

  “Протестиращите поставиха палатки на пътното платно и отказаха предложенията на полицията да ги преместят на тротоара. По Орлов мост, централно софийско кръстовище, са изградени твърди барикади. Протестиращите събират камъни и бутилки. Сред лагера имаше много жени, които попречиха на полицията да използва сила”, съобщава главният инспектор на столичната полиция Красимира Стоядинова, цитрана от ТАСС.

  Според Стоядинова преговорите с протестиращите за премахването на палатковия град ще продължат. „Ние уважаваме правото на протест, но призоваваме неговите участници да провеждат мирни акции, които не биха пречили на други жители на София“, добави Стоядинова.

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Според демонстрантите Правителството на премиера Бойко Борисов е затънало в корупция и по време на работата си не е успяло да осигури на гражданите проспериращ живот и достойни заплати. А главният прокурор Иван Гешев е обвинен в нападение срещу президента Румен Радев, организиране на демонстративни издирвания и арести, разказва ТАСС.

  Агенцията припомня, че първият масов протест се проведе в България на 9 юли, когато повече от хиляда души се събраха в подкрепа на Радев в сградата на президентската администрация, включително представители на различни политически партии и обществени организации. От този ден митинги и шествия под мотото “Защити демокрацията!” стават ежедневно, в тях участват предимно млади хора, допълва още Агенцията.

  Източник: БГНЕС

 • Сряда, 20 Ноември 2019 18:34
  Валери Симеонов: Коалицията реши да премахне палатките

  И Томислав Дончев не е за оставка, притиснали са го в телевизионното студио да говори така, обясни лидерът на НФСБ

Оставете коментар