Четвъртък, 12 Декември 2019
Четвъртък, 21 Ноември 2019 12:44

Сотир Цацаров: Ще събудя КПКОНПИ от състоянието, в което е

КПКОНПИ има потенциал и по някакъв начин мога да допринеса тя да получи това място, което ѝ отрежда закона

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Народното събрание.

Той посочи, че промяната в работата ѝ, която би предложил ще са в концепцията му.

"При всички случаи смятам в самата концепция да предложа съвсем конкретни и прагматични неща. Те при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде събудена от състоянието, което се намира сега. Стремежът ми ще бъде за конкретни и прагматични предложения. Може би ще ме попитате за предложения за изменения в Закона, ще кажа така - не е моя работа да предлагам изменения в закона", каза още Цацаров.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Гарантирам, че ще направя максимума, на който съм способен за да възстановя имиджа на КПКОНПИ", каза той и добави: "Не може да сте оптимисти за мен, един човек нищо не решава - трябва да сме оптимисти за всички".  Цацаров посочи, че не е вълшебник, дори и патриархът да го назначава не може да се справи сам с всички. "Ако всички имаме усещането не да сме оптимисти, а да си вършим работата, може би ще мръднем напред", заяви още той. Попитан на кого би коленичил, Цацаров отговори: "Според мен се коленичи в два случая - единият, когато човек много горещо се моли на Господ. Другият случай, когато се отдава памет на загиналите за България. Случаят, към който ме отнасяте, не е нито един от двата", допълни още Цацаров.

На въпрос дали са му изрядни декларациите, той посочи, че всяка година подава по две декларации. "Всяка година, в съответствие с разпоредбите на закона, се прави проверка за съответствие", каза още Цацаров.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 21 Ноември 2019 12:44
 • Четвъртък, 21 Ноември 2019 12:44
  Крум Зарков: Корупцията остава проблем, който българите посочват като най-остър

  БСП предлага председателят на КПКОНПИ да се назначава от президента, за да бъде ясна отговорността по избора на такъв тип орган и за да се отдалечи Комисията, бореща корупцията, от правителствената власт.

 • Четвъртък, 21 Ноември 2019 12:44
  Със 165 гласа "за", 30 "против" и трима "въздържали се" депутатите решиха Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ

  Сотир Цацаров е новият председател на Антикорупционната комисия. Със 165 гласа "за", 30 - "против" и трима "въздържали се" депутатите решиха досегашният обвинител №1 да оглави КПКОНПИ.

  Кандидатите за поста бяха двама – настоящият главен прокурор Сотир Цацаров и депутатът от „Воля“ Симеон Найденов. Цацаров беше издигнат за поста с подкрепата на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в средата на ноември. Найденов пък беше подкрепен единствено от своята партия.

  Съгласно процедурните правила за избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Той ще довърши мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка. КПКОНПИ е с мандат 6 години и бе избрана през 2018 г., което означава, че Цацаров ще я оглавява до края на мандата ѝ през 2024 г.

Оставете коментар