Сряда, 12 Август 2020

Неделя, 01 Декември 2019 17:50

Борисов предложи Деница Сачева за социален министър (видео)

На заседанието на МС в сряда се очаква освобождаването на областния управител на Перник

Във вторник ще предложим Деница Сачева за министър на труда и социалната политика. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовия министър Владислав Горанов коментира повишената оценка за България от кредитната агенция Standard&Poors.

В сряда ще има решение на МС и за освобождаването на областния управител на Перник Ирена Николова, заради кризата с водоснабдяването на града.

"Аз се отнасям с уважение към майките на деца с увреждания, но само аз имам право да назначавам министри, отговорността за правителството е моя", каза премиерът.

Той отбеляза, че много организации и асоциации са подкрепили оставката на Бисер Петков, а също така много министри не искат повече да продължават работата си с него.

„В социалното министерство не са само децата с увреждания, но и пенсиите, болничните, много батаци”, заяви още Борисов.

„С Деница Сачева ще постигнем по-добри резултати. Консултирал съм го с колегите“, заяви Борисов, имайки предвид коалиционните партньори.

„В сряда ще има решение на МС и за освобождаването на областния управител на Перник Ирена Николова, заради кризата с водоснабдяването на града", каза още премиерът. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Бойко Борисов заяви, че има предложение за нов областен управител на Перник, а Ирена Соколова е информирана за поисканата ѝ оставка.

„Надяваме се да видим Република Северна Македония както в НАТО, така и в Европейския съюз. И за това работим всички". Това каза премиерът по повод интервюто на македонския държавен глава Стево Пендаровски пред БГНЕС за усилията, които страната ни е положила за евроинтеграцията на Македония и премахването на нейната международна изолация.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар