Неделя, 05 Април 2020

Понеделник, 02 Декември 2019 09:52

Георги Киряков: Прикриват се истинските аргументи за сериозната рокада в МС

Очевидно има напрежение между министрите и между коалиционните партньори по отношение на социалната политика, коментира политологът

„Прикриват се истинските аргументи за тази сериозна рокада в Министерски съвет. Очевидно има напрежение между министрите и между коалиционните партньори по отношение на социалната политика“. Това коментира пред БНР политологът Георги Киряков по повод поисканата от Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков и направеното от премиера предложение Деница Сачева да заеме поста му.

„В България няма власт или институция, която да не е заложник по някакъв начин на финансовия министър. В случая заложник е целият Министерски съвет, защото доста от системите са издънени откъм финанси“, допълни Киряков в предаването.

По думите на политолога в момента има временно укрепване на коалицията с Обединените патриоти, „защото те очевидно са застанали зад искането на социалния министър да вдигне определен тип възнаграждение на определен тип хора“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Печели се време, за да се потърси нов източник на финансиране на всички тези огромни ями за поглъщане на обществени средства“, коментира политологът пред БНР.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Декември 2019 09:52
  Пик на безработни и болнични за карантина заради коронавируса

  59 са заявленията по програмата "60/40". Изплащането на пенсиите ще започне от 7 април, съобщи социалният министър

 • Понеделник, 02 Декември 2019 09:52
  Министър Сачева: Сестрите поставят искания, които са неизпълними

  Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева даде интервю за предаването "Седмицата" на Дарик радио

 • Понеделник, 02 Декември 2019 09:52
  Пет от протестиращите сестри се барикадираха в парламента, една от тях застана на перваза на сградата

  Пет от протестиращите медицински специалисти прекараха нощта в сградата на парламента, където заседават комисии. Вчера те окупираха заседателна зала с искане да се срещнат с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, за да разговарят за промени в законодателството, засягащо статута и заплащането им, предаде БНР.

  Председателят на синдиката Мая Илиева каза за "Хоризонт", че от охраната на Народното събрание са ги приканили да напуснат сградата, но им предложили вода и храна. След като е прекъснато електричеството снощи, протестиращите пет сестри се качили на перваза на прозорците, където бяха преди час. Пред сградата също има протестиращи. 

  Застаналата на перваза медицинска сестра Бойка Атанасова твърди, че охраната я е принудила да застане на перваза. Тя се оплака, че й е одрана ръката и цялата е в синини.

  "Нахлуха и започнаха да ни блъскат", каза още Бойка Атанасова.

  Пред Министерския съвет в палатковия лагер на безсрочния протест са майки на деца с увреждания, които искат оставката на социалния министър Деница Сачева и нейна заместничка.

Оставете коментар