Сряда, 12 Август 2020

Понеделник, 02 Декември 2019 14:33

Борисов поздрави с прегръдки новата шефка на Европейската комисия

Премиерът е в Мадрид за световния форум по изменение на климата

Премиерът Бойко Борисов публикува снимки в профила си в социалната мрежа, на които в характерния му стил, прегръща новата шефка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Разговарях с новия председател на Европейската комисия. Сърдечно й пожелах успех на новата позиция", пише Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов участва в 25-ата конференция по изменение на климата на 2 декември в Мадрид, Испания, съобщиха от правителствената пресслужба. Това е и една от темите, по които е разговарял с фон дер Лайен.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени. В момента министър-председателят участва в Мадрид в конференция за изменението на климата. Това е темата, която обсъдили с Урсула фон дер Лайен.

"И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения", казва премиерът.

Домакин на световния форум е министър-председателят на Кралство Испания Педро Санчес.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първа в дневния ред в рамките на Конференцията е Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС. Те ще обсъдят важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са сред приоритетните теми за целия ЕС.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар