Понеделник, 10 Август 2020

Сряда, 11 Декември 2019 09:45

Парламентът избира нов шеф на КПКОНПИ

Кандидатите са Сотир Цацаров и Симеон Найденов

Парламентът избира нов председател на Антикорупционната комисия.  Кандидатите са двама – настоящият главен прокурор Сотир Цацаров и депутатът от „Воля“ Симеон Найденов.

Цацаров беше издигнат за поста с подкрепата на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в средата на ноември. Найденов пък беше подкрепен единствено от своята партия.

По закон новият шеф на комисията ще  довърши мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка.

Припомняме, че миналата седмица се проведе близо двучасово препитване на двамата кандидати. Ако бъде избран, Сотир Цацаров ще заложи на по-малко администрация и повече отговорности за членовете на Антикорупционната комисия. Конкурентът му Симеон Найденов пък иска обучение по антикорупция в средното училище.

Първата разлика дойде от виждането им с каква администрация трябва да работи Антикорупционната комисия.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Кадровата обезпеченост към момента считам, че не е достатъчна и следва да се увеличи състава на дирекциите", каза кандидатът на "Воля" Симеон Найденов.

"Като извадим пет члена на Комисията, остават 477 души администрация. Тази администрация е прекалено голяма с оглед полезния ефект, демонстриран до момента от Комисията", каза още кандидатът на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ Сотир Цацаров.

Очаквайте подробности.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар