Събота, 18 Януари 2020
Четвъртък, 12 Декември 2019 09:04

Боян Магдалинчев: В този ВСС няма лобита

„Работата на Иван Гешев няма да бъде лесна. Може би това ще е единственият главен прокурор, който тепърва ще има много сериозни отговорности и ще трябва да оборва тези, които считат, че изборът му не е подходящ“, заяви Боян Магдалинчев, председателстващ ВСС, в сутрешния блок на БНТ.

„Борбата с корупцията продължава. Корупцията по високите етажи на властта от край време стои на дневен ред. Този въпрос стои пред всички прокуратури, пред Сотир Цацаров, ще стои и пред Иван Гешев“, обясни Магдалинчев.

Той обърна внимание на битовата престъпност. По думите му и този въпрос трябва да бъде в центъра.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Всеки гражданин има право да изрази своята позиция. Като че ли обаче протестите при избора на Гешев бяха малко повече политически подплатени. Други сили стоят отзад и искат нещата да бъдат различни“, каза председателстващият ВСС и поясни, че всички са видели кои са били на протестите. „Вече обаче нещата трябва да се спазят, както са разписани в закона“, каза Магдалинчев.

Относно това как ще се справят от ВСС с лобитата, той заяви, че иска някой да излезе да каже кои са лобитата. „В този ВСС няма политически лобита“, категорично каза отново Боян Магдалинчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 09:04
  Гешев свърза името на министъра в оставка Нено Димов с вкарването на италианския боклук у нас

  За първи път главният прокурор свърза името на министъра в оставка с вкарването на италианския боклук у нас

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 09:04
  Гешев: Дали ще бъде задържан някой под стража решава единствено съда!

  Това че си министър или пък прокурор не ти дава имунитет, а дали някой ще бъде задържан решава само съдът, категоричен е главният прокурор

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 09:04
  Сравниха убийството на Андреа със зверствата в Русе и Сотиря, подбудите били животински

  Много жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов на брифинг във Враца по повод убийството на 18-годишната Андреа в село Галиче, на който присъстваха още главният прокурор Иван Гешев и окръжният прокурор Десислав Начков.

  "Главният прокурор Иван Гешев обърна внимание на възпитанието и липсата на образование. Важното в случая е, че много бързо успяхме да разкрием извършителя, за да му попречим да извърши друго престъпление", продължи Маринов.

  "Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди", коментира вътрешният министър.

  И обясни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това.

  "Ние проведохме среща с обществеността в тази махала, те са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме от тук нататък - там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение", обясни вътрешният министър. Той допълни, че в района остава засилено полицейското присъствие."

Оставете коментар