Събота, 18 Януари 2020
Четвъртък, 12 Декември 2019 16:05

Румен Радев: Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България

Ваше Височество, уважаеми гости за мен е чест и удоволствие да приема Великият магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта, един от най-древните християнски ордени в една от най-старите християнски държави.

Това каза президентът Румен Радев, по повод отбелязването на 25 години от установяване на дипломатически отношения между България и Суверенният Малтийски орден, предаде репортер „Фокус“.

„Това посещение е важна стъпка към развитието на нашите двустранни отношения, а тази година отбелязваме 25 години от установяването на дипломатически отношения. Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България и неговата високо хуманна дейност в помощ на всички постарали, в помощ на нуждаещите се от подкрепа. Днес с Великия магистър обсъдихме редица въпроси от взаимен интерес. Наше взаимно усилие е да продължаваме диалога на най-високо ниво. Да продължаваме нашето сътрудничество, което дава резултат в много области”, каза още Радев.

„Днес Малтийският орден присъства като подкрепа материална и духовна в много болници, училища, учреждения за социално слаби и на хора с увреждания. Ние високо ценим тази подкрепа. Ваше Височество, Вие не сте днес само сред приятели, а сред съмишленици и партньори в общи усилия да градим един по-добър свят. Свят, който да противодейства на войните, на конфликтите водещи до страдание на много хора. Свят в подкрепа на слабите, уязвимите и заедно да продължим да отстояваме християнските ценности”, добави държавният глава.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„С особено задоволство искам да съобщя, че утре ние ще открием първият за България високотехнологичен уред „Нирвана” за деца с детска церебрална парализа. Освен това ще бъде предоставен и ехограф в болница „Св. София” и линейка за болницата в Дупница”, посочи още той.

„Ваше Височество посещението Ви в България е нова важна стъпка в развитието на нашите отношения. Вашият пример да помагате във всички горещи точки на света, вашият пример да достигате до всички хора нуждаещи се от подкрепа, вашият стремеж към неутралитет към външнополитическите въпроси и отдаденост на хуманитарната кауза ще намира все по-голям пример в света. Имаме нужда от вяра, че има силни организации като вас. Силно не с финансова мощ, не военна мощ, а силни с ценностите, които отстоявате. Благодаря ви за вашето посещение. Уверен съм, че с общи усилия ще продължаваме нашата високохуманна дейност”, допълни Румен Радев.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 16:05
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 16:05
  Президентът: "Договорки" за измененията в Конституцията правя единствено с българските граждани!

  При дебата за промени в Конституцията може да изучаваме чуждия опит и модели, но решенията трябва да вземаме сами. За тези изменения правя „договорки“ единствено с българските граждани чрез обществените и съсловни организации и чрез институциите в България. Това заяви президентът Румен Радев в началото на разговора с представители на Висшия адвокатски съвет.

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 16:05
  Президентът Радев: Да удържаш властта и да управляваш държавата ефективно са две различни неща

  Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но такива похвати изчерпват своята ефективност и не решават проблемите, заяви държавният глава в Белово

Оставете коментар