Вторник, 25 Февруари 2020

Четвъртък, 16 Януари 2020 14:26

Емил Димитров: Притеснява ме вотът на недоверие, ще се подготвя и ще участвам в него

Притеснява ме вотът на недоверие, призна министърът на околната среда и водите Емил Димитров. От ден министър, а вече атакуван с вот на недоверие. В такова положение се оказа новият министър на околната среда.

На този фон Ревизово сподели: "Мен лично ме притеснява, първи работен ден ми е, а ще се окаже, че аз трябва да участвам във вота на недоверие".

Той допълни, че още вчера, след като положи клетва като министър, е получил първите си задачи от премиера Бойко Борисов, с които веднага се е заел.

"Изпратих хора на проверки за депата в страната. Вчера се наложи от Пловдив да пращам хора в Стара Загора, за да могат те да вземат пробите", обясни Емил Димитров.

Той посочи, че по време на дебата за вота на недоверие ще коментира парите, които са осигурени за ВиК сектора. "Достатъчно много пари, които асоциации, служби не се ангажират да усвояват. Ако пропуснеш някакви пари от Европа, защо?", риторично попита Димитров.

Министърът коментира и проблема с водата в Шумен. "Аз съм влязъл депутат от Шумен, единият захранва Варна и Бургас, другият Шумен. Знам откъде са тръбите, къде е прочутата станция "1300", където пречиства водата и я хлорира. Ще направя всичко възможно, ще обиколя всичките язовири", допълни още министърът. 

Той обясни, че премиерът трябва да обяви вариантите за решение на проблема в Перник. "За мен беше да подготвя какви финансови средства могат да се заделят за Перник. Изготвил съм справка. Днес трябва да му докладвам", заяви още Емил Димитров.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Димитров обясни, че ще предприеме всички мерки, за да запознае премиера своевременно за състоянието на язовирите в страната. "Ще обиколя цялата страна, за да го информирам къде какви са проблемите", посочи министър Димитров, цитиран от Новини. бг.

Той каза още, че вчера е командировал хора от Пловдив в Стара Загора за проверка на депата в страната, за да съдействат по образувани от прокуратурата досъдебни производства.

Относно липсата на вода в редица населени места в страната министър Димитров посочи, че местната власт и ВиК дружествата не са направили достатъчно, за да усвоят европейските средства, които Министерството на околната среда и водите е осигурило.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 16 Януари 2020 14:26
  Емил Димитров: Има няколко ВиК пред фалит

  По думите му има и кметове, особено по морето, които умишлено си мълчат за проблеми

 • Четвъртък, 16 Януари 2020 14:26
  Връщаме 28 контейнера с отпадъци в Италия

  127-те контейнера с италиански боклук са в режим временно съхранение до 90 дни, чийто срок е изтекъл за по-голямата част от тях, трябвало е да бъдат горени в Гълъбово

   

 • Четвъртък, 16 Януари 2020 14:26
  Истинският вот на недоверие бе даден от хората (видео на живо)

  Христо Проданов: Хората искат оставка и го показват с протестите си

  „Вотът на недоверие в парламента може да не мина, но това, което искат хората, е оставка и те го показват красноречиво тук пред Народното събрание и Министерски съвет, където протестират“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов във връзка с протестите пред Народното събрание.

  „Ние подкрепяме техните справедливи искания за по-спокоен и достоен живот, което не може да се случи, докато Бойко Борисов е начело на държавата“, коментира още социалистът.

  Филип Попов: Няма бранш в страната, който да не е протестирал

  „Ние сме тук, с хората, защото те протестират справедливо. Поредната криза в България се случва. Системите горят една по една – като започнем от околната среда, водна криза, здравеопазване, образование“. Това заяви парламентарният секретар на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов пред Народното събрание.  По думите му законите понастоящем се приемат от мнозинството без оглед на резултата им. „Има непредвидимост на законодателния орган, има непредвидимост при управлението на държавата“, категоричен е Попов. „Няма бранш в страната, който да не е протестирал“, заключи народният представител от левицата. 

  Александър Симов: Истинският вот на недоверие бе даден от хората

  „Герб живеят в своята кула от слонова кост и отказват да видят каква е истинската ситуация в България. В комфорта на парламентарната зала те твърдят, че са спечелили вота на недоверие, но хората на улицата са на друго мнение”. Това заяви в Народното събрание говорителят на ПГ на „БСП за България“ Александър Симов. Той обясни, че протестът на хората е оглавен от самите тях и не е яхван от партии. „Разнообразието на протестиращите е най-голямата присъда за пагубната политика на правителството. Нашето място като представители на единствената опозиционна сила е сред хората”, завърши Симов.

  Димитър Данчев: Тази наредба връща бизнеса към работата на тефтер

  „Истинският вот на недоверие беше даден днес от хората на улицата. Парламентарната математика очевидно не е от значение за  оценката на хората” . Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Димитър Данчев. Той коментира, че справедливият протест на представители на малкия и среден бизнес пред парламента  е срещу една неясна, сложна и скъпа за прилагане наредба, която има съмнителен ефект, но със сигурност увеличава административната тежест. Данчев  допълни, че това връща много от малките и средни фирми към работата на тефтер.

Оставете коментар