Неделя, 23 Февруари 2020

Понеделник, 20 Януари 2020 10:26

Петя Аврамова: Подаването на оставка не е проблем. Това ще реши ли кризата?

Не захранваме Перник с вода от София. Ще използваме ВиК мрежата на София, което ще изисква допълнителен водопровод и помпена станция. Това ще е резервен вариант, както за водоснабдяване на Перник, така и за обратна връзка от язовир "Студена" към София.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова във вразка с приетото от правителството в събота решение за взимане на вода от Белмекен през София за Перник..

"Водата няма да се вкарва в язовир “Студена”, а направо във водопреносната мрежа на Перник", каза още тя.

“Подаването на оставка не е проблем. Виждате, че цялата държавна машина е ангажирана с решаването на водната криза”, коментира Аврамова и попита:“Ако се оттегля, това ще помогне ли за решаването на водната криза?”
Припомняме, че част от жителите на Перник поискаха оставката на министър Аврамова.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Тя успокои жителите на града, че нямада има повишение на цената на водата.

“Сушата не е само в Перник, а всички ВиК операторите трябва да въведат водни режими навреме, за да не се стига до спирането на водата”, допълни министърът.

“Разчитам на експертизата и следенето на водните нива на всички водоизточници на питейна вода”, заяви Аврамова.
"Водните асоциации няма да отпаднат след създаването на холдинга", разкри министърът на регионалното развитие и благоустройството.

"Държавата не се отказва от европейско финансиране за изграждането на АМ "Струма". Знаете, че новите екологични изисквания са високи. Тази година ще предприемем мерки за екологията", завърши Петя Аврамова относно оттеглянето на апликационната форма за работата по автомагистрала "Струма".

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 20 Януари 2020 10:26
  Румен Гечев: Искаме незабавно оставката на премиера Бойко Борисов и цялото правителство заради манипулирането на данните за растежа на икономиката

  Наистина ли няма причина за отлагане? Не е ли станало нещо последните дни, което налага причина за отлагане? Ние твърдим манипулация на статистически данни с цел заблуда на българския народ и ЕС и неговите институции", заяви още проф. Гечев в декларация от името на БСП

 • Понеделник, 20 Януари 2020 10:26
  Аврамова: Проблемът с винетките дойде заради липса на комуникация. Шефът на АПИ: Не правим номерца, опитваме се да изпълняваме задълженията си

  „Тол такса ще се плаща за Северната скоростна тангента", поясни регионалният министър.

  „Всички бяхме свидетели на гнева на премиера. Упрекът към АПИ е заради прекъсната комуникация с районите в София”. Така регионалният министър Петя Аврамова коментира скандала с винетките. 

  „Миналата година хората от Нови Искър поискаха да пътуват без винетки. Тогава премиерът каза, че общините, които искат това да стане, трябва да поддържат тези пътища. Варна, Шумен, Белица, Челопеч и още няколко общини го направиха. Това, че сега пуснахме камерите да следят, леко притесни хората. Подозирам политически елемент в ескалацията на напрежението. Автоматичното правоприлагане трябваше да започне от 1 март. Пуснахме го тестово по преценка на Националното тол управление. В същото време течаха преговори между АПИ и Столична община. Камерите имат няколко опции – само трафик, тол и винетка или само тол. Столична община вече показа картата с пътищата, за които ще се включи с поддръжката и така ще бъде променено решението на Министерски съвет за обхвата на пътищата с винетна такса”, поясни Аврамова в студиото на Нова ТВ. Тя допълни, че Северната скоростна тангента ще бъде освободена закупуването на винетка, но не и от тол такса, защото там минава транзитен трафик.

 • Понеделник, 20 Януари 2020 10:26
  Прокуратурата нареди незабавна проверка на цялата ВиК мрежа в страната

  КЕВР ще трябва да установи дали ВиК дружествата  са изпълнявали заложеното в бизнес плановете намаляване на загубите на вода и подобряване на качеството ѝ

Оставете коментар