Неделя, 05 Април 2020

Сряда, 12 Февруари 2020 12:04

БСП и ДПС приветстваха Гешев за решението за пълна проверка на приватизацията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изненада всички, като похвали инициативата на главния прокурор Иван Гешев за проверка на целия приватизационен процес.

"Това е прекрасна инициатива. В обществото има съмнение за сделките", обяви Нинова. Припомняме, че Корнелия Нинова също има активно участие в приватизационния процес с приватизацията на дружеството "Техноимпекс". Пред журналистите в парламента соцлидерката адмирира решението на Гешев и добави, че ще трябва да погледнат искането му и юридически, тъй като не е ясно дали може да се търси наказателна отговорност, ако бъдат открити нарушения.

Председателят на БСП подкрепи главния прокурор и по темата за организаторите на "Луков марш", които Иван Гешев поиска да бъдат разследвани.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също коментира в кулоарите на Народното събрание новината, че главният прокурор Иван Гешев е възложил на ДАНС проверка на целия приватизационен процес.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Според Карадайъ има много неясноти около приватизационните сделки. "Най-добрият вариант е да се направи пълен преглед на целия приватизационен процес. Ние приветстваме тази идея на прокуратурата", обяви Карадайъ. Лидерът на ДПС коментира и новината, че Министерски съвет одобри предложението за закупуване на машини за предстоящите избори за Народно събрание. "Не знаех. След като е решено на Министерски съвет, има малко по-голяма вероятност това гласуване да се случи", заяви той.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 12 Февруари 2020 12:04
  Иван Гешев: Нерегламентираният достъп до разпределението на делата е удар върху доверието в съда

  По-рано през седмицата стана ясно, че прокуратурата разследва манипулиране на системата за случайно разпределение на дела в съдилищата

 • Сряда, 12 Февруари 2020 12:04
  Корнелия Нинова: Внесохме в НС алтернативни мерки за засегнатите хора. Управляващите нямат план как да работят в криза, а още по-малко как да излязат от нея

  „Не подкрепихме актуализацията на бюджета на първо четене. Тази актуализация не решава проблемите, които стоят пред обществото, а ги задълбочава. Управляващите нямат план как да работят в криза, а още по-малко как да излязат от нея. Бюджетът не помага на засегнатите от кризата хора“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

  Тя обърна внимание на мярката „60/40“и припомни, че работодателите вчера са изпратили становище и сега готвят поправка. По думите й „60/40“ не работи, а с мерките си управляващите призовават хората да теглят кредити, но тези кредити трябва да се връщат. „Управляващите нямат план, нямат цел", каза тя.

  Нинова изтъкна още, че в актуализацията на бюджета няма включено нито едно евро от одобрените от Европейския съюз помощи за България. По думите й тези средства ги няма заложени изобщо - те ще дойдат и ще бъдат някакъв излишък, който ще се харчи непрозрачно и еднолично.

 • Сряда, 12 Февруари 2020 12:04
  Георги Свиленски: Борисов не иска парламентът да работи. Той иска диктатура

  „Внасяли сме три пъти предложение за замразяване на заплатите на народните представители към 2016 г. – три пъти внасяно и три пъти отхвърляно от ГЕРБ с мотив, че сме популисти. Сега ги видяхме популистите“, категоричен бе зам.-председателят на ПГ на БСП

Оставете коментар