Сряда, 23 Септември 2020

Четвъртък, 27 Февруари 2020 11:51

Васил Божков и главният акционер в Левски обжалват задържането си

Апелативният специализиран съд заседава по искането на Васил Божков и съдружника му Георги Попов, собственик на над 80% от акциите на футболния клуб Левски, срещу прокурорското постановление за задържането им за 72 часа. Мярката беше постановена заради обвинението срещу хазартния бос за ръководител на организирана група, а на Попов - за участник в нея.

Обвиненията на двамата обаче са задочни, защото при повдигането им миналия месец те бяха в чужбина. Васил Божков и Георги Попов бяха открити в Обединените арабски емирства, а връщането им у нас е в ръцете на местните власти.

В случай, че искането за екстрадиция бъде уважено, при пристигането си на родна земя те трябва да бъдат отведени в следствения арест и до 72 часа да бъдат изправени пред Спецсъда.

Междувременно, съпругата на Божков – Елена Динева, също обжалва мярката си. Магистратите й наложиха парична гаранция от 1 и половина лева. Тогава прокуратурата настоя за постоянния й арест, но магистратите в крайна сметка прецениха, че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

С Елена Динева обвиняемите по делото стават 10. В процедура по екстрадиция са трима, сред тях и самият Божков. Според държавното обвинение, хазартният бос и приближените му ощетили държавата с над половин милиард лева от невнесени данъци.

източник: Епицентър

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар