Сряда, 27 Май 2020

Събота, 28 Март 2020 18:23

Русия създаде препарат за лечение на коронавирусна инфекция

На базата на мефлохин се разработва ефективна и безопасна схема за профилактика на коронавируса

Федералната агенция по биомедицина представи препарат за лечение на коронавирусната инфекция на базата на антималарийния медикамент мефлохин, съобщи РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на агенцията.

В съобщението се отбелязва, че научно-производственият център "Фармзащита" е разработил схема на лечение, отчитайки китайския и френския опит.

"Препаратът с висока селективност блокира цитопатичния ефект на коронавируса в клетъчната култура и възпрепятства репликацията му, а имуносупресивното действие на мефлохина предотвратява активирането на възпалителния отговор, причинен от вируса. Добавянето на макролидни антибиотици и синтетични пеницилини не само предотвратява образуването на вторичен бактериално-вирусен синдром, но и позволяват да се повиши концентрацията на антивирусния агент в кръвната плазма и белите дробове“, каза ръководителката на агенцията по биомедицина Вероника Скворцова.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тя подчерта, че това ще осигури ефективно лечение за пациенти с COVID-19 с различна степен на тежест. Освен това, на базата на мефлохин се разработва ефективна и безопасна схема за профилактика на коронавируса, уточняват от пресслужбата.

Предлага се разработките да бъдат включени в методическите указания на Министерството на здравеопазването на Руската федерация.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар