Сряда, 27 Май 2020

Петък, 03 Април 2020 19:08

Главният прокурор Иван Гешев изригна срещу Лозан Панов и Калпакчиев: Подготвили са коронавирус в съдебната система!

Главният прокурор Иван Гешев коментира скандален случай от съдебната система, който получава гласност едва в настоящия момент.

Пред БНТ Гешев заяви, че е образувано досъдебно производство за компютърно престъпление и е назначена експертиза относно централизираната система за случайно разпределение на делата.

"Ако се окаже, че IT одитът е верен, това ще е равносилно на коронавирус скандал в съдебната система", отбеляза той.

"Всеки, който има електронен подпис, какъвто и да е, може да влезе в тази система и да прави абсолютно всичко - да модифицира дела, да манипулира данни, каквото се сетите. Без никаква компютърна грамотност, разполагайки с такъв електронен подпис, такъв човек може да прави абсолютно всичко, което за мен е потресаващо", заяви още Гешев.

Той подчерта, че заключенията на доклада на IT специалистите разкриват потресаващи неща. Под ръководството на съдия Калпакчиев в продължение на 4 години не е контролирана по никакъв начин сигурността на съдебната система.

"Защо миналата година съдия Лозан Панов и трите му присъдружни дами се хвърляха като Матросов на амбразурата, за да не се извърши техническа експертиза на разпределението на IT делата", попита Иван Гешев.

"Направо съм потресен! Надявам се искрено това да не се окаже вярно! Защото това е все едно пет години не сме имали правосъдие“, коментира главният прокурор.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 03 Април 2020 19:08
  Иван Гешев иска отмяна на българско гражданство заради неверни документи

  Предложението на главния прокурор е на основание чл. 31, ал. 1 и чл. 22, ал. 1, т. 2 от Закона за българско гражданство

 • Петък, 03 Април 2020 19:08
  Коронавирус

  Адски смешен вирус, ей!... Преживях 9 септември 1944 г. и 10 ноември 1989 г., така че живях в три строя. Одъртях, ала, смешна чудесия като коронавируса не видях, макар да видях всякакви щуротии

 • Петък, 03 Април 2020 19:08
  ДАНС приключва с проверката на първите 14 приватизационни сделки. Прокуратурата ще прецени дали ще последват наказателно-правни действия по тях

  В петък ще стане ясен резултатът от проверката на ДАНС на първите 14 приватизационни сделки. Това съобщи в-к "24 часа" при анонса на интервю с главния прокурор Иван Гешев. Резултатите ще бъдат предадени в прокуратурата, а след това прокурорите ще им направят правен анализ и може да се очакват наказателно-правни действия по тях.

  "Първите 14 сделки са подредени в низходящ ред като се започва с продажбата на най-голям актив, а именно металургичния комбинат Кремиковци", съобщи главният прокурор Иван Гешев пред "24 часа".

  "Правен свят" напомня, че на 12 февруари 2020 година главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства. Действията обаче бяха забавени заради епидемията от коронавирус и наложените мерки във всички сфери у нас.

Оставете коментар