Сряда, 27 Май 2020

Вторник, 07 Април 2020 08:57

Нови 24 регистрирани с Covid-19 за денонощието, общо броят в България се увеличи на 565

Много е рано да се говори за разхлабване на мерките. Със сигурност трябва да останат до Великден, категоричен е ген. Мутафчийски

Още 24 новозаразени с Covid-19 има за последното денонощие. От тях 15 са в София. Общо за страната броят нарасна на 565, съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в 8 ч.

201 от заболелите са настанени в болница, а от тях 26 са в интензивно отделение. От случаите в София в "Пирогов" са приети 4, в Александровска болница – един.

Положителна проба има в Центъра за Спешна медицинска помощ в София и общо стават 8. В "Токуда също има един заразен. От последните заболели за денонощието 16 са настанени в болница.

Общо за деня са направени 299 изследвания.

Общо излекуваните от COVID-19 в България са 42, а от тях 27 са мъже и 15 жени. Има нови излекувани. Трима от ВМА - мъже на 53 и 64 г. и жена на 34 г. Общият брой е 42-ма души, или 7,4%. Излекуваните мъже са 27, а жените -15. Средната възраст е 46 години. От ВМА са изписани трима - мъже на 53 и 64 г. и жена на 34 г.

Починалите до момента са 22, средната им възраст е 66,6 години.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В началото на брифинга ген. Мутафчийски честити днешния ден – Световен ден на здравето и здравния работник – на всички, които работят в сферата на здравеопазването и най-вече на тези лекари, сестри и санитари, които са на фронтовата линия срещу коронавируса, на спешните медици, на лаборантите, на служителите в РЗИ.

На въпрос има ли недостиг на PCR тестове, Мутафчийски отговори, че в Бургас имат 100 PCR теста. Всяко изследване се заплаща 60 лв. от НЗОК ако съответната лаборатория има договор с касата и трябва да заявяват доставка на тестове, уточни Мутафчийски.

17-годишният младеж, който е трябвало да си бъде вкъщи под карантина, е успял да зарази 7 негови съученици. "Вече се вижда, че тези младежи, които се събират на тумби в София са рискова група", добави Мутафчийски.

За тестването на медици, Мутафчийски каза, че в Италия трябва да припаднеш на работното си място, за да те тестват. А при нас всяко медицинско лице, което има нужда от тест, се тества, добави той.

"Това, което обсъждахме с премиера, е актуалното състояние в България и има ли тенденция за промяна на мерките. Плод на тези обсъждания е и заповедта на министъра за фермерските пазари и всичко свързано с животновъдство, растениевъдство, достъпа да фермерските пазари. И другото е достъпът до границите. Много е рано да се говори за разхлабване на мерките. Със сигурност трябва да останат до Великден", категоричен е ген. Мутафчийски.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 07 Април 2020 08:57
  Русия се стабилизира, успешно премина платото на пандемията

  Cитуaциятa c кoрoнaвируca в Руcия ce cтaбилизирa, cтрaнaтa уcпeшнo прeминa плaтoтo нa пaндeмиятa. Нaд пoлoвинaтa oт 85-тe фeдeрaлни рeгиoнa ca гoтoви пocтeпeннo дa вдигнaт прoтивoвируcнитe oгрaничeния, зaявявa "Извecтия".

 • Вторник, 07 Април 2020 08:57
  Коронавирус

  Адски смешен вирус, ей!... Преживях 9 септември 1944 г. и 10 ноември 1989 г., така че живях в три строя. Одъртях, ала, смешна чудесия като коронавируса не видях, макар да видях всякакви щуротии

 • Вторник, 07 Април 2020 08:57
  17 са новите открити случаи с коронавирус

  Трима починали за денонощието, увеличават се оздравелите

Оставете коментар