Събота, 08 Август 2020

Сряда, 06 Май 2020 12:05

Борисов: Не сме съкратили нито един разход, включително за военните

Премиерът Бойко Борисов избра да посрещне Деня на храбростта на полигона в Црънча. В празничната програма на Българската армия е предвиденото Специалните сили да направят демонстрация на бойните си способности там, съобщава БНР.

"Имам симпатии към тези войски, защото те са не само изключително подготвени, но и когато имахме миграционен натиск, когато имаме терористи, диверсанти, дори в рамките на града те могат да действат така, както нашите специални части в МВР – изключително подготвени. В пълна координация са с „баретите“ и с МВР, правят съвместни учения, както и с всички НАТО-вски служби и армии. Мисля, че мнението за тях е изключително добро. 

Преди 2 години или 3, когато идвах последния път, поискаха да им направим полигоните. Видяхте, сега ги изпробваха. По този начин хем не вдигат шум, хем могат да провеждат бойни стрелби непрекъснато и да си разиграват занятията и няма риск. Могат едновременно да водят на три полоси учения. 6 милиона имат да си направят казармата, за да може следващия път като дойде това олюпеното да не го виждам. Тук ще бъде новата сграда! Парите са им осигурени. Даже още тогава ги осигурихме, но както обикновено по български, те поискаха още да го разширим и от 2,7 милиона станаха 6 накрая. Но, се надявам наесен да ни поканят за едно занятие с готова казарма, столови, фитнеси…“, каза Борисов.

Командирът на бригадата "Специални сили" бригаден генерал-майор Явор Матеев показа на премиера план за новия учебен център в Црънча, чието строителство започва на 15 май. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Към днешна дата, въпреки нищожните, бих казал, приходи в бюджета на държавата, не сме съкратили нито един разход, включително и за проектите на военните", обобщи премиерът и поздрави хората:

"Още веднъж да са ни живи и здрави всички храбри българи. Храбри бяха и тези, които спазват карантината и си стояха вкъщи. Те също са храбри, също допринасят. Празник е днес, радваме му се, но по никакъв начин не е преминала заразата. 69 са новите заболели…".

Всички, които пристигат от чужбина, донасят вируса, коментира Борисов и попита: „Как ще започне туризмът в такава ситуация. Това означава, представете си един хотел, един идва от Холандия и целия хотел го затваряме. Така че нищо не е преминало, нищо не се знае как ще се развие“…

Борисов подчерта, че се облекчават мерки след изънредното положение само в услуга на гражданите:

"Спазването на мерките да бъде като задължително условие! Ние трябва да свикнем да живеем с това, толкова. Нищо не сме разхлабили, допълнително, което да промени рамката на карантината. Това, че позволихме да тичат, да спортуват индивидуално, според мен, ако има ред и дисциплина... Планините да ползват... Ние още нищо не сме разхлабили, което да донесе пари в бюджета".

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 06 Май 2020 12:05
  Русия патентова лекарство за COVID-19

  Федералната агенция за биомедицинска помощ (FMBA) в Русия е патентовала лекарството „Лейтрагин”, което може да предотврати или смекчи усложненията след заразяване с новия коронавирус, съобщи агенцията на своя уеб-сайт.

 • Сряда, 06 Май 2020 12:05
  297 са новите случаи на заразени с коронавирус

  297 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през последното денонощие. За изминалите 24 часа са направени 6433 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система.

 • Сряда, 06 Май 2020 12:05
  Маркет линкс: Доверието към Борисов се срина

  "Към момента одобрението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова ситуация, в която попадаме".

Оставете коментар