Неделя, 12 Юли 2020

Четвъртък, 28 Май 2020 18:21

Братя Бобокови арестувани за 24 часа

Собствениците на "Приста ойл" и "Монбат" братята Пламен и Атанас Бобокови са арестувани за 24 часа.

Те са сред 6-те души, които са задържани от специализираната прокуратура след днешната акция в цялата страна за нелегална дейност с боклук. Бобокови са отведени са разпит, а след това ще останат в ареста.

Все още не е ясно дали двамата милионери ще получат обвинения след акцията по нелегален внос на боклук, по която текат обиски в цялата страна, включително и в дома на зам.-министър Красимир Живков и Министерство на околната среда и водите.

Босовете на "Приста ойл" са били замесени в голяма степен в аферата с боклука и имало достатъчно данни, заради които да бъдат арестувани.

Прокуратурата съобщи, че фирма за батерии се е възползвала да не изнася отпадъци в Германия, защото е било скъпо, а по нелегални канали. Става дума вероятно именно за "Монбат" на Бобокови.

Жандармерия е атакувала и имотите им и в крайдунавския град, както и заводът им в Монтана. Екипите са влезли в административната сграда на „Приста ойл“ в Русе, където се намира и почетното консулство на Украйна, и в къщата на бизнесмена Пламен Бобоков.

По първоначална информация са извършени претърсвания и изземвания, като от къщата са изнесени вещи и документи. Тя е запечатана – както външната врата на оградата, така и вътрешната на самата сграда. И двата обекта се охраняват и в момента от екипи на жандармерията.

По-късно се очаква да стане ясно дали и какви ще бъдат обвиненията срещу тях и срещу зам.-министър Красимир Живков, задържан също в ареста.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар