Петък, 07 Август 2020

Понеделник, 29 Юни 2020 08:56

Петър Пейков - председател на клуб "Единство": Винаги сме възприемали Нинова, като една от нас

БСП в „Оборище“ застана зад Корнелия Нинова.

 

 

Безапелационна подкрепа получи номинацията на Корнелия Нинова за председател на БСП на конференцията на партийна организация в столичния район „Оборище“. Социалистите там поддържат общопартийния пряк избор на лидер, а делегати на всички конгреси през последните 30 години напомниха, че „добре знаят какви фалшификации се вършеха на конгресните избори“

На предстоящия пряк вот за лидер на столетницата от „Оборище“ застанаха зад Нинова, чиято политическа кариера започва именно оттам, с думите: „Ние винаги сме я възприемали, като една от нас, тъй като нейното политическо начало е свързано с нашата партийна организация“.

Сегашният председател на лявото у нас продължава да членува в „Оборище“, където определиха конференция като „провеждаща се в условията на твърде много кризи, във всички сфери на общественото развитие“.

Според Петър Пейков - председател на клуб "Единство", за съжаление и вътре в БСП се създават ненужни партийни разправии и трудности, които охотно се раздуват и драматизират от придворните медии. В същото време това придавало твърде значима роля на отчетно-изборната кампания и особено на общопартийния избор, защото за първи път всички членове, които са всъщност партията, ще определят този избор, заяви Пейков пред делегатите.

„Гласът на редовите социалисти е обективният, справедлив критерий за получените резултати, при строго спазване на изборните правила“, подчерта Петър Пейков.

Той изрази безпокойство за провеждането на общопартийния избор. „Тези дни Кирил Добрев ни "напомни", че сме партия на Европейските демократични ценности и ни "показа" това нагледно от екрана. Целта е прозрачна, да се провали истинският вот, а изборът да се реши от конгреса. Тези от нас, които са участвали във всички конгреси от началото на прехода, знаят какви фалшификации се вършеха на конгресните избори“, остро коментира Пейков.

Делегатите на конференцията на организацията в „Оборище“ посочиха приноса на Корнелия Нинова за редица положителни промени и резултати в партията и по-конкретно само една част от него – ръстът на депутатите, който от 40 се увеличил на 80 народни представители.

„Сред личностните й качества се откроява политическото й достойнство, съчетано с непримиримата й борбеност срещу това, което не съществува в никоя Европейска страна“, заяви председателя на „Единство“.

България се превърнала в едно авторитарно владение, в което всички власти са в ръцете на владетеля, който ежедневно напомнял - "Държавата, това съм аз", коментираха на форума. Затова било важно в това трудно време социалистите да бъдат заедно срещу авторитарната държава, да търсят единението в редиците си чрез допустимите политически компромиси и постоянния разумен диалог в името на червените идеи и на национални цели, обявиха още делегатите от столичната структура на социалистите в „Оборище“.

              

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 29 Юни 2020 08:56
  Президентът на гражданите

  Преди 4 години, в началото на август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на БСП за изборите за президент на ген. Румен Радев. Сред причините, които изтъкнахме наред с това, че е достоен офицер, и патриот, мъж на дълга и честта, беше и фактът, че той е ново лице на фона на изхабения български политически елит. Но най-важната причина бе надеждата, че Радев ще стане коректив на оформящата се автократична държава, която бавно и полека бе превземана от мутрите и мафията, за да служи на задкулисието, а не на народа.

 • Понеделник, 29 Юни 2020 08:56
  Нинова: Искаме извънредно заседание на парламента в понеделник

  Искаме извънредно заседание на парламента в понеделник, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на "Позитано" 20.

 • Понеделник, 29 Юни 2020 08:56
  Румен Гечев подкрепя Корнелия Нинова за председател на БСП

  “Днес България се намира в задълбочаваща се социално-икономическа, демографска и политическа криза. Изправени сме пред огромни предизвикателства през следващите месеци и години”, каза още проф. Гечев

Оставете коментар