Петък, 14 Август 2020

Понеделник, 29 Юни 2020 14:11

Румен Радев: Трябва да има независима експертиза на последните записи, свързвани с Борисов

Не бързам със своите действия и по отношение на г-н Пламен Узунов. Защото, ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, аз щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване, коментира държавният глава

 

 

Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов са тревожни. Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Козлодуй.

"Но записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва и на лицето и на Европа кой и как управлява. Аз се надявам лично в приоритетите в управленските политики на премиера да не са интригите", каза президентът.

"За тези записи трябва да има независима експертиза относно тяхната автентичност. Защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна. Знаете, в един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера", каза държавният глава.

На журналистически въпрос кои негови съветници са били разпитвани, Радев отказа да спомене имената им, но заяви, че това трябва да го каже прокуратурата, която по думите му има своите мотиви да ги разпитва.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Аз не бързам със своите действия и по отношение на г-н Пламен Узунов. Защото, ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, аз щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване. Но сами виждате, че при това очевидно подхождане към проблемите тенденциозно, тази тенденциозност и вземане на страна в политическите игри - това за мен е недопустимо“, коментира още президентът.

Той добави още, че срещите му с хората от последните седмици го убеждават, че страхът и манипулациите, с които се облъчват гражданите, не могат да спрат зараждащите се промени в обществото.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар