Петък, 14 Август 2020

Вторник, 30 Юни 2020 09:25

Томислав Дончев: Части от записите звучат автентични, части от тях – не

Ще се направи проверка на багера на Рилските езера и защо ще се прави чакъл по пътеките, съобщи вицепремиерът

 

 

Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентични, части – не. Това каза в студиото на "Тази сутрин" на bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

"Но експертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, безспорно е ползван гласът на премиера. Откъде са взети реплики, изказвания...", добави още той.

Вицепремиерът коментира, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец, както и някой от охраната на Борисов по отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера.

Резиденция "Секвоя", където са направени снимките със спящия премиер, е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали, както съпартийци, така и членове на правителството.

"Тези, които имат повече опит в политиката знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборната кампания не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали, заяви още вицепремиерът", добави вицепремиерът и обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Цветанов и новият му политически проект

Томислав Дончев коментира и отцепването на Цветан Цветанов, който подготвя свой политически проект. Дончев смята, че той е избрал тясна ниша, която е ориентирана към либералното, радикално проевропейското, близо до градската десница.

Относно укора че премиерът е загубил контакт с действителността, човек, който е избиран 3 пъти за министър-председател, лидера на най-голямата политическа сила да се твърди подобно нещо, е не сериозно (...) Този укор е несъстоятелен. Но има нещо по притесняващо, беше споменато, че министърът на енергетиката, аз и министър-председателят сме зависими от чужда държава – това е много сериозно. Това дефакто е криминален състав, това е държавна измяна, това е много сериозно. Хубаво е този, който говори подобни неща, да представи конкретни доказателства", обясни вицепремиерът.

Багери на Рилските езера

Ще се направи проверка на багера на Рилските езера и защо ще се прави чакъл по пътеките. Според Томислав Дончев това е грозно, а след построяване на лифта районът почти се е урбанизирал, като пътеките са станали широки като булевард. Там има хора, които не са планинари и нямат планинарски навици, добави той и поясни, че даже се стига до заблатяване на езерата.

Целият разговор - тук.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар